Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

8-daagse bedevaart naar Lourdes per TGV

Geplaatst op: 21 februari 2023

Zaterdagochtend 29 april, bij het krieken van de dag, met je lunchpakket voor de eerste dag binnen handbereik, brengt de bus ons vanuit het Westland naar het treinstation van Tourcoing in het Noorden van Frankrijk, daar stappen we op de TGV. In die trein zitten pelgrims uit het Aartsbisdom Utrecht en uit parochies van ons eigen Bisdom. Zaterdag 6 mei bent u weer thuis als de dag ten einde loopt.

Omdat onze bedevaart precies in de meivakantie valt is het een mooie gelegenheid om als grootouders, kinderen en kleinkinderen samen op reis te gaan naar de plaats waar de heilige Bernadette de mooie Dame mocht zien. Tijdens de bedevaart staat de ontmoeting met Maria in de Grot in Lourdes centraal. Hoogtepunt wordt dan ook zeker de openluchtmis bij de Grot, waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette verscheen. Maar ook deelname aan de internationale mis, de dagelijkse lichtprocessie en de sacramentsprocessie behoren tot de vaste ingrediënten van de bedevaart.

De prijzen voor deze bedevaart zijn als volgt:  volwassenen € 995 p.p. op basis van een tweepersoonskamer in een 3*hotel. Voor jongeren (tussen de 12 en 25 jaar) geldt een speciaal tarief van € 695 p.p. op basis van een tweepersoonskamer in een 3* hotel. De toeslag voor een eenpersoons kamer is € 170. De prijs is volpension, dus alle maaltijden in ons hotel zijn inbegrepen.

Het meenemen van een eigen rolstoel of rollator in de TGV is niet mogelijk behoudens uitzonderlijke gevallen en vooraf overleg. Deze hulpmiddelen zijn in Lourdes gratis te leen van het Huis voor de Pelgrim. U dient zelfstandig de bus en de TGV in- en uit te kunnen stappen.

Voor meer informatie:<< Terug naar het nieuwsoverzicht