Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

De viering bij de grot met zegen van boven

Geplaatst op: 30 april 2023

verslag dag 2 bedevaart Lourdes 29 april tot en met 6 mei 2023

zaterdag 30 april 2023

De eerste volle dag in Lourdes. Het genoegen om hier 6 dagen te zijn, bevalt prima.

's Morgens om 10 uur was er de eucharistieviering bij de grot. De motregen was absoluut geen spelbreker. Het was bijzonder fijn om met meer dan 1300 nederlandse pelgrims de H. Mis bij te wonenn. Geneten van die gezamenlijkheid! Sowieso valt het op dat er veel mensen van alle contintentn Lourdes bezoeken om geheel uiteenlopende redenen, waar bij hulp aan de medemens zeer opvalt.

's Middags hebben we onder leiding van onze reisleider een tochtje gemaakt langs verschillende plaatsen op en bij het Heiligdom. Iedereen van onze groep was er fijn bij en dat is velzegged.

Tenslotte was er de sacramentsprocessie die wij gelukkig buiten konden lopen en die eindigde in de ondergrondse basiliek van Sint Pius X. Het was zeer indrukwekkend om alle eerbied, het prachtige gezang en het grote aantal aanwezigen te ervaren. Er hing een bijzondere en schitterende sfeer. Een dag om in te lijsten en daarbij hel dankbaar te zijn.

De prima toon is gezet, de sfeer onderling is uitstekend en na een goede nacht, wacht morgen weer een moie projgramma. Hukde.

Blije groet van een zeer tevreden pelgrim.<< Terug naar het nieuwsoverzicht