Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Een bedevaart naar Lourdes

Geplaatst op: 24 december 2022

Lourdes is een stadje aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. In 1858 is Maria hier achttien keer in een grot verschenen aan het meisje Bernadette Soubirous. Sindsdien is Lourdes uitgegegroeid tot de belangrijkste Mariabedevaartplaats ter wereld. Elk jaar gaan er miljoenen mensen naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om even stil te zijn bij de grot van de verschijningen.

Tijdens de verschijningen vroeg Maria om bij de rots van Massabielle in Lourdes een kerk te bouwen. Dat is ook gebeurd. Drie boven elkaar zelfs. Maar ‘kerk’ betekent niet alleen een gebouw. Het is op de allereerste plaats een ‘gemeenschap’. Alle mensen die zich rond de Grot in Lourdes verzamelen, vormen samen de Kerk. De vraag van Maria aan Bernadette mogen we dus vooral uitleggen als een verzoek om naar Lourdes toe te gaan en daar samen met pelgrims uit alle delen van de wereld een hechte geloofsgemeenschap te vormen.

Tijdens onze bedevaart bezoeken we Maria in de Grot, om haar te danken of om kracht en steun te vragen en om onze zorgen bij haar neer te leggen. Je komt bij de Grot van de verschijningen, we leiden je rond door de stad, we gaan de Pyreneeën in en je kunt genieten van die bijzondere sfeer in het heiligdom.

In 2023 reizen we met de trein (TGV) naar Lourdes. In de vroege ochtend van zaterdag 29 april 2023 reizen we met de bus vanuit Naaldwijk naar Tourcoing in Noord-Frankrijk. Daar stap je in de trein, die je met hoge snelheid naar Lourdes brengt, waar je diezelfde avond aankomt. Op zaterdag 6 mei 2023 reizen we weer terug naar het Westland.<< Terug naar het nieuwsoverzicht