Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Komische film met topcast over bedevaart naar Lourdes

Geplaatst op: 18 april 2023

Komende zomer wordt The Miracle Club uitgebracht. Deze komische dramafilm, geregisseerd door Thaddeus O'Sullivan, gaat over drie vrouwen uit Dublin die op bedevaart naar Lourdes gaan. Sony Pictures Classics heeft onlangs de trailer gepubliceerd.

Het verhaal speelt zich af in 1968 in Ballygar, een wijk in het buitengebied van de Ierse hoofdstad Dublin. Het is een bloeiende gemeenschap in een constante strijd om zo volledig mogelijk te leven met heel weinig.

Op een dag komt een droom uit voor Lily, Eileen en Dolly. De hartsvriendinnen winnen in hun parochie een gratis reis naar het beroemde Maria-oord Lourdes in Zuid-Frankrijk. Omdat zij nog nooit buiten Dublin zijn geweest, biedt deze reis de heldinnen de kans om zich uit te leven, het leven te vieren, te genieten van hun onafhankelijkheid en te zoeken naar het mysterie. Maar wanneer ze gezelschap krijgen van Chrissie, onlangs teruggekeerd van een decennialange ballingschap in de VS, worden diepe wonden uit het verleden opnieuw geopend en bittere waarheden blootgelegd.

Hoofdrollen worden gespeeld door Laura Linney, Kathy Bates, Maggie Smith en Stephen Rea. Het scenario werd geschreven door Jimmy Smallhorne, Timothy Prager en Josh Maurer.

The Miracle Club zal in Nederland pas vanaf oktober in de bioscopen te zien zijn.<< Terug naar het nieuwsoverzicht