Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Leer de bekende en onbekende Marialiederen zingen

Geplaatst op: 23 maart 2024

Op donderdagavond 11 april (19.30-21.00 uur) is er in de kathedraal in Rotterdam een Sing-In rond bedevaartsliederen, in het bijzonder Marialiederen. Deze avond wordt gehouden vanwege de komst van de relieken van de heilige Bernadette Soubirous (9 t/m 12 april).

Marc Schaap is dirigent van het koor van de kathedraal. Hij zal de avond leiden. De liederen worden ingestudeerd samen met het Kathedrale koor IHSE. “Deze avond staat het samen zingen centraal”, legt de dirigent uit in Tussenbeide. “Bekende en minder bekende Marialiederen zullen de revue passeren. Iedereen is welkom! Koorlid of geen koorlid, bekend met de Marialiederen of juist nieuwsgierig.”

“Hier en daar zal er een korte toelichting volgen op een lied, want over de Nederlandstalige Marialiederen valt veel te zeggen.” In Tussenbeide vertelt hij alvast over een van de liederen die op de avond zullen worden gezongen. En hij benadrukt: “Het samen zingen schept altijd een band. Dat zal zeker ook zo zijn op deze ‘Sing-In’. Door de komst van de relieken van Bernadette, haal je een beetje Lourdes naar hier. Het zal extra dimensie geven aan de avond.”<< Terug naar het nieuwsoverzicht