Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

GEWIJZIGDE aanvangstijd lezing Titus Brandsma

Geplaatst op: 09 mei 2023

In verband met een begrafenis in ’s-Gravenzande begint de lezing over Titus Brandsma en Bonifatius om 15.00 uur i.p.v. de eerder aangekondigde tijd van 14.00 uur.

Na de heiligverklaring van pater Titus Brandsma in mei vorig jaar is de Bonifatiuskapel in Dokkum als enige bedevaartsplek in Europa verbonden met twee heiligen!  De middeleeuwse missionaris Bonifatius, die in 754 door de Friezen bij Dokkum werd vermoord. En de 20e eeuwse monnik en mysticus Titus Brandsma. Titus vond wegens zijn verzetshouding namens de RK kerk in de Tweede Wereldoorlog de dood in het Duitse concentratiekamp Dachau. In 1926 zorgde hij voor herleving van nationale Bonifatiusbedevaarten naar een eeuwenoude historische bron in Dokkum.

Ter voorbereiding op een dagtocht van Westlandse Bedevaarten naar Dokkum vertelt  Lammert de Hoop - historicus, parochiaan en rondleider van de Bonifatiuskapel - u met een film en gastlezing over de betekenis van H. Titus. Zijn leven en werk en zijn inzet voor de totstandkoming van het bedevaartsoord met de bron en het Processiepark in Dokkum dat u gaat bezoeken.

Inleider:

Lammert de Hoop - historicus, parochiaan in Dokkum en rondleider van de Bonifatiuskapel

Datum:

zaterdag 13 mei 2023

Tijd:

15.00 uur i.p.v. de eerder aangekondigde tijd van 14.00 uur

Plaats:

O.L.Vr. tenhemelopnemingkerk, Iepstraat 1 te 's-Gravenzande

Aanmelden:

Niet nodig, vrij toegankelijk

 << Terug naar het nieuwsoverzicht