Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Met de bus naar Brielle op zaterdag 6 juli 2024

Geplaatst op: 05 mei 2024

Jaarlijks wordt met de Nationale Bedevaart Brielle stilgestaan bij het getuigenis van de Martelaren van Gorcum (1572). De Nationale Bedevaart vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 juli en begint om 11.00 uur met een plechtige eucharistieviering en wordt rond 15.30 uur afgesloten met een sacramentsprocessie.

In samenwerking met het bisdom kunnen wij tegen gereduceerd tarief een bus vanuit het Westland inzetten met opstapplaatsen in Wateringen, Kwintsheul, Honselersdijk, Poeldijk, Monster, 's-Gravenzande, Naaldwijk en De Lier. Vooraf aanmelden voor de bus vanuit het Westland is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op de website www.westlandsebedevaarten.nl of via de contactpersoon in uw parochie. Op de website vindt u ook een overzicht van de tijden en opstapplaatsen in de genoemde plaatsen. Aanmeldingen op volgorde van binnenkomst, er zijn maximaal 55 plaatsen beschikbaar en VOL=VOL. U betaalt bij ons slechts € 15,00 welke kan worden voldaan per bank of bij het instappen (contant of via een QR-code).

Aan de rand van Brielle werden in 1572 negentien geestelijken door de Watergeuzen gemarteld en door ophanging vermoord. Onder de negentien priesters en kloosterlingen die gedood werden waren de norbertijn Adrianus van Hilvarenbeek, pastoor te Monster met zijn kapelaan Jacobus Lacop. De anderen, vooral Franciscanen, waren afkomstig uit Gorcum. Ze werden opgehangen omdat ze weigerden hun geloof in de H. Eucharistie en hun trouw aan de Paus op te geven.

Het standvastig getuigen van de negentien martelaren van Gorcum heeft door de jaren heen veel gelovigen geïnspireerd om op bedevaart naar Brielle te gaan. Om daar in processie met het Allerheiligste onder de bogen te lopen of om de kruisweg te bidden.

Klik hier voor de FOLDER

Klik hier voor AANMELDEN<< Terug naar het nieuwsoverzicht