Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Een bedevaart naar Lourdes - waar hemel en aarde elkaar raken

Geplaatst op: 04 december 2023

6-daagse bedevaart per vliegtuig 16 t/m 21 september 2024

Lourdes is een stadje aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. In 1858 is Maria hier achttien keer in een grot verschenen aan het meisje Bernadette Soubirous. Sindsdien is Lourdes uitgegegroeid tot de belangrijkste Mariabedevaartplaats ter wereld. Elk jaar gaan er miljoenen mensen naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om even stil te zijn bij de grot van de verschijningen.

Tijdens de verschijningen vroeg Maria om bij de rots van Massabielle in Lourdes een kerk te bouwen. Dat is ook gebeurd. Drie boven elkaar zelfs. Maar ‘kerk’ betekent niet alleen een gebouw. Het is op de allereerste plaats een ‘gemeenschap’. Alle mensen die zich rond de Grot in Lourdes verzamelen, vormen samen de Kerk. De vraag van Maria aan Bernadette mogen we dus vooral uitleggen als een verzoek om naar Lourdes toe te gaan en daar samen met pelgrims uit alle delen van de wereld een hechte geloofsgemeenschap te vormen.

“… Ga zeggen aan de priesters dat men [hier] in processie naar toe komt..."

Tijdens onze bedevaart bezoeken we Maria in de Grot, om haar te danken of om kracht en steun te vragen en om onze zorgen bij haar neer te leggen. Je komt bij de Grot van de verschijningen, we leiden je rond door de stad, we gaan de Pyreneeën in en je kunt genieten van die bijzondere sfeer in het heiligdom.

In 2024 reizen we met het vliegtuig naar Lourdes. In de vroege ochtend van maandag 16 september 2024 reizen we met de bus vanuit Naaldwijk naar Weeze in Duitsland (vlakbij Kevelaer). Daar stap je in het vliegtuig die ons naar Tarbes brengt. Vervolgens reizen we per bus naar ons hotel in Lourdes. Op zaterdag 21 september 2024 reizen we weer terug naar het Westland. Deze bedevaart wordt pastoraal begeleidt door zehr pastor Ad van Luijn.

Aanmelden / inschrijven voor deze bedevaart is mogelijk vanaf 20 december 2023. Wie zich voor 1 februari 2024 inschrijft voor een bedevaart ontvangt een passende attentie.

Klik hier voor:<< Terug naar het nieuwsoverzicht