Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Naar Lourdes met niet-goed-geld-terug garantie

Geplaatst op: 25 april 2023

Stichting Bedevaarten Westland organiseert van 29 april tot en met 6 mei een bedevaart naar Lourdes. Op de plek waar hemel en aarde elkaar zouden raken, is Nico Stijger al achttien keer geweest. De organisator vertelt..

AD Westland 25 april 2023.jpgWaarom is Lourdes zo bijzonder?
,,Dat is moeilijk in woorden uit te drukken. Een bedevaart naar Lourdes is eigenlijk drie reizen in één. Je ontmoet jezelf, andere mensen, maar ook Hem - met de hoofdletter H. Wie dat zo hoort, denkt vast ‘het zal wel’. Maar ik weet zeker dat als zij er zijn, dit ook zo zullen ervaren. Pelgrimeren doet wat met mensen.”

Wat gaan jullie daar doen?
,,Tijdens de bedevaart staat de ontmoeting met Maria in de Grot in Lourdes centraal. Hoogtepunt wordt dan ook zeker de openluchtmis bij de Grot, waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette verscheen. Maar ook deelname aan de internationale mis, de dagelijkse lichtprocessie en de sacramentsprocessie komen in de week voorbij.”

Hoe vaak ben jij in Lourdes geweest?
,,Een keer of achttien. Als je eenmaal het Lourdes-virus te pakken hebt, is de drang om daar ieder jaar naartoe te gaan groot. Sterker nog: ik ben er ook weleens drie keer in een jaar geweest.”

Gaat het dan nooit vervelen?
,,Absoluut niet. Er is ooit een boek geschreven dat ‘Thuiskomen in Lourdes’ heet. Voor mij voelt dat ook zo.”

Hoeveel kost zoiets eigenlijk?
,,Wie 29 april meegaat, betaalt 995 euro. Er zijn weleens mensen die twijfelen, bijvoorbeeld omdat zij ‘maar alleen zijn'. We hebben een niet-goed-geld-terug garantie. Nou, we hebben nog nooit hoeven betalen. Zij komen terug met een grote familie.”

En als je dat bedrag nou niet kan aftikken?
,,Geen enkele pelgrim hoeft om financiële redenen af te zien van een bedevaart. Wij kunnen altijd kijken of we vanuit de kerk een bijdrage kunnen leveren. Ook bestaan er fondsen waar je een beroep op kunt doen. Jammer is dat een hoop mensen dit uit schaamte laten. Zonde! Zij die toch overstag zijn gegaan, zijn achteraf heel dankbaar.”

Lisa Vos

bron: AD Westland dinsdag 25 april 2023

 << Terug naar het nieuwsoverzicht