Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Niet met de fiets maar met bus naar Brielle

Geplaatst op: 19 juni 2023

Nationale bedevaart in Brielle

Op zaterdag 8 juli wordt in Brielle de Nationale Bedevaart gehouden. Al jaren komen honderden gelovigen samen voor een inspirerende dag in Brielle. Vanuit het Westland gaan we sinds 2012 op de fiets naar Brielle. Ons vertrekpunt is dan De Lier of Monster. Tussen de kassen en het groene landschap door fietsen we dan naar de pont in Maassluis en varen dan over naar Rozenburg. Het is elk jaar weer een gezellige boel om elkaar zo mee te nemen op bedevaart.

Veerpont failliet
Maar dit jaar gaan we helaas niet op de fiets. Het kan u zeker niet ontgaan zijn dat de veerdienst Maassluis-Rozenburg al sinds oktober vorig problemen heeft. En tot overmaat van ramp is onlangs het faillissement van de veerpont aangevraagd. In allerijl heeft de Provincie wel wat alternatieven ingezet, maar het is en blijft onzeker of zij op zaterdagmorgen 8 juli een groep van 30-50 fietsers kunnen overzetten.

Met de bus naar Brielle
In samenwerking met het bisdom kunnen wij nu tegen gereduceerd tarief een bus vanuit het Westland inzetten. Onderstaand schema laat zien waar u in het Westland kunt opstappen. U betaalt bij ons geen € 12,50 maar slechts € 10,00 p.p. die kan worden voldaan bij het instappen (contant of via een QR-code).

Aanmelden via de website
Vooraf aanmelden voor de bus vanuit het Westland is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier met de bus naar Brielle.  Aanmeldingen op volgorde van binnenkomst, er zijn maximaal 55 plaatsen beschikbaar en VOL=VOL.

TIJD

PLAATS

LOCATIE

08.30 uur

Wateringen Herenstraat, Sint Jan de Doperkerk

08.35 uur

Kwintsheul Kerkstraat, bushalte bij de Lessenaar

08.41 uur

Honselersdijk Poeldijksepad t.h.v. Hemelsblauw (voorheen Rehoboth)

08.45 uur

Poeldijk Kerklaan, naast de kerk

08.50 uur

Monster Emmastraat, bushalte Kampschoërstraat

08.58 uur

’s-Gravenzande Koningin Julianaweg, bushalte (De Brug)

09.10 uur

Naaldwijk Verdilaan (busstation)

09.20 uur

De Lier Rijk Zwaan, Burg Creezeelaan
10.00 uur Brielle Bedevaartskerk, De Rik 5


<< Terug naar het nieuwsoverzicht