Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

tentoonstelling “Muziek in Delftse kerken”

Geplaatst op: 08 juni 2024

Zoals u weet zijn kerken en muziek al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. In alle toonaarden hebben componisten en uitvoerenden van muziekstukken de kerkdiensten opgeluisterd en kerkgemeenschappen geïnspireerd. Kerkorgels waren (en zijn) een belangrijk instrument om de diensten luister bij te zetten.

De nieuwe tentoonstelling 'Muziek in Delftse Kerken' geeft een uniek inkijkje in de verscheidenheid van muziek in de verschillende Delftse Kerkgenootschappen. Er is een prachtige verzameling bijeen gebracht van oude koorboeken, muziekstandaards, zangbundels, om hun gezangen ten gehore te brengen, evenals psalmen- en getijdenboeken.

Nieuwsgierig geworden naar wat zich in de tentoonstelling bevindt? Kom eens een kijkje nemen in onze tentoonstellingsruimte. U kunt een aantal (korte)kerkmuziekstukken van Delftse orgels, beluisteren via een QR-code op het glas!

Toegang is vrij tijdens de openingsuren van de Maria van Jessekerk, Burgwal 20, Delft (do-vr-za-zo 12.00-17.00 uur).<< Terug naar het nieuwsoverzicht