Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Volg op 11 februari het feest O.-L.-Vrouw van Lourdes online

Geplaatst op: 03 februari 2024

Op zondag 11 februari wordt in Lourdes de eerste verschijning van Maria aan Bernadette herdacht. Die dag is tevens uitgeroepen tot Wereldziekendag. De internationale hoogmis is live te volgen via internet. Aansluitend is er een processie naar de Grot waar het Angelus wordt gebeden. Ook dit is live via internet te volgen.

Als voorbereiding op het heilig jaar 2025 is dit jaar uitgeroepen tot een internationaal jaar van gebed. Het heiligdom van Lourdes nodigt iedereen uit om in een wereldwijde beweging van gebed te bidden tot Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Wie er op 11 februari alleen op afstand bij kan zijn, kan zich in gebed aansluiten bij de gemeenschap van pelgrims die tot Maria bidden.

Het programma van die dag ziet er als volgt uit:

  • 10:00 u: Internationale Mis in de Basiliek van de Heilige Pius X,
                 voorgegaan door Zijne Eminentie François kardinaal Bustillo, bisschop van Corsica
  • 12.00 u: Angelus in de Grot
  • 15:30 u: Rozenkrans in de Grot
  • 16.15 u: Lezing door pater Jean-Marcel Rossini: "Hier komen in processie".
  • 17.00 u: Aanbidding en zegening met het Heilig Sacrament in de Pius X-basiliek
  • 20.30 u: Lichtprocessie

32e Wereldziekendag
Het thema dat paus Franciscus uitkoos voor de 32e Werelddag van de Zieken luidt: "Het is niet goed voor de mens om alleen te zijn".

De paus herinnert ons eraan dat "we op de wereld zijn gekomen, omdat iemand ons verwelkomde. We zijn gemaakt om lief te hebben. We zijn geroepen tot gemeenschap en broederschap. Deze dimensie van ons wezen ondersteunt ons vooral in tijden van ziekte en kwetsbaarheid, en het is de eerste therapie die we samen moeten volgen om de ziekten van de samenleving waarin we leven te genezen,” aldus paus Franciscus.

Op deze Wereldziekendag verwelkomt Lourdes pelgrims van over de hele wereld om een tijd van broederschap te beleven en niet alleen te blijven, want "het is niet goed voor de mens om alleen te zijn" (Gn 1,18).

Volg Lourdes online<< Terug naar het nieuwsoverzicht