Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Westlandse bedevaart naar Lourdes 16 - 21 september

Geplaatst op: 02 april 2024

Even weg uit je vertrouwde omgeving, je laten meenemen door mensen die enthousiast vertellen over een plaats waar hemel en aarde elkaar raken. De plaats waar Bernadette en Maria elkaar ontmoette. Een plaats waar mensen elkaar echt ontmoet(t)en. Lourdes, dat bergdorpje in de Pyreneeën waar je al vaker van gehoord hebt. Al vele keren heb je een bedevaart naar Lourdes voor je uit geschoven met een gebaar van: dat komt nog wel eens!

Dit jaar kunt u met ons mee om het zelf te ervaren. Je zult ervaren dat een bedevaart, drie reizen in één is. Allereerst je eigen reis naar Lourdes, als tweede de ontmoeting met mensen die je onderweg tegen mag komen en als derde de ontmoeting met Maria en door haar met Jezus.

Dit alles gebeurt op een ontspannen relaxte manier, een vakantiestemming. En toch is een bedevaart méér dan een vakantiereis. Dat méér ga je ervaren in de dagen dat je in Lourdes bent. We zijn geen toeristen die op een afstandje blijven kijken wat er allemaal gebeurt. Wij zijn deelnemers, wij worden deelnemers. We komen samen rond de maaltijden, doen mee in de vieringen, wij lopen mee in de lichtprocessies en zijn stil bij De Grot. Je hoort elkaars verhalen. Je mag hier je eigen levensverhaal vertellen, ook zonder woorden. In het verhaal van de ander herken je jezelf, je wordt één grote familie. Het is wonderlijk, mensen die je nog nooit gesproken hebt, het lijkt wel of je ze al jaren kent. Je hoort mensen zeggen: "Deze plek is anders", "Ik zou hier wel willen blijven", "Ik voel me hier goed." Wat is het dat u tegenhoudt om zelf deze ervaring te beleven? Vraag gerust iemand mee. Pastor Ad van Luijn zal deze bedevaart pastoraal begeleiden.<< Terug naar het nieuwsoverzicht