Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Het kruis sprak - 'Herstel mijn huis'

Geplaatst op: 05 mei 2016

Verslag van de bedevaart naar Assisi van 30-4 t/m 9-5 2016 - dag 6

Om half negen gaan we met z’n allen met de stadsbus naar de Santa Chiara. Na een wilde rit in een eivolle bus komen wij aan bij de Porta Nuova en lopen we met z’n allen naar de Basiliek van de Heilige Clara. We krijgen daar 45 minuten de tijd om de basiliek grondig te verkennen. In het rechter schip van de Basiliek hangt het kruis van de verrezen Christus. Dit is het kruis dat tot Franciscus sprak – Herstel Mijn huis- In het linker schip hangt het kruis van de lijdende Christus. We zijn onder de indruk van beide want ze vertellen ons heel veel over het lijden en de opstanding van onze Heer. Daarna brengen we een bezoek aan de crypte van Clara en we bidden bij haar graf.

Om tien uur gaan we allemaal lopend naar de San Damiano. Hier hing in eerste instantie het kruis dat tot Franciscus sprak. Na de dood van Franciscus toen de zusters naar het klooster naast de Santa Chiara verhuisden, namen zij dit wonderbare kruis met zich mee naar het nieuwe klooster. Ik geloof dat iedereen onder de indruk was van het feit dat men in die vroeger tijd in zo’n kleine ruimte met zovelen samen konden leven zonder ergernissen en conflicten. Natuurlijk was de regel hier wel debet aan maar toch….

Na ons bezoek vertrekken de lopers (Piet Bots, Ria van der Sar, Kees van Dijk en Ronelle Veldhuis) om 11.45 uur naar de EREMO DELLE CARCERI, een kluizenarij die hoog boven Assisi is gelegen. Dit is een heel pittige tocht van ruim 1½ uur uitsluitend omhoog klimmen. De andere leden van de groep gingen met de bus naar Domus Pacis voor de lunch en kwamen met kleine busjes ook naar de Carceri. We komen ongeveer gelijktijdig aan. Na een kort samenzijn in een kapel aldaar kon iedereen de Carceri verder gaan bekijken en geloof me er is daar heel wat te zien.

Nadat iedereen daar alles had gezien gingen we lopend of met de kleine busjes terug naar Domus Pacis voor het diner. Het is een heel mooie dag geweest en ieder is verzadigd door alle religieuze en culturele schoonheid. We zijn zeer tevreden over deze mooie dag.

Ellie en Kees van Dijk<< Terug naar het nieuwsoverzicht