Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Pelgrims nemen Franciscus mee naar Assisi

Geplaatst op: 30 april 2016

Op zaterdagmorgen 30 april zijn 40 pelgrims per bus vertrokken voor een 10-daagse bedevaart naar Assisi. Een pelgrimstocht naar Franciscus van Assisi, de inspirator van deze paus want hij nam niet voor niets de naam van Franciscus aan. De pelgrimage naar Assisi wordt gehouden in het kader van het eerste lustrum van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin en doen we in samenwerking met de Franciscaanse gemeenschap in Delft. De reis voert via Zuid Duitsland naar Italië, onderweg zijn er de nodige tussenstops om ook van alle moois dat voorbij komt te genieten.

Franciscus van Assisi, wie kent hem niet? Die kleine middeleeuwse man, zoon van een rijke textielhandelaar die na een lang bekeringsproces afstand doet van alles, van zijn rijkdom en aanzien, zijn erfenis en zijn baan, die arm gaat leven om helemaal vrij te zijn voor God.
Franciscus, een mens die alles en iedereen zijn broers en zusters noemt: broeder zon, zuster maan, broeder wolf, zuster lammetje, broeder vuur, zuster water, onze zuster moeder aarde.

Behalve alle bezienswaardigheden in Assisi zelf staat ook nog een bustocht naar het RIETI-DAL op het program. Via FONTE COLOMBO, waar Franciscus zijn regel geschreven heeft, gaat het gezelschap naar GRECCIO, waar Franciscus het Kerstfeest gevierd heeft, en houden daar een viering. Uiteraard mag La Verna niet ontbreken, de plaats van de stigmatisering van Franciscus.

Vanwege het eerste lustrum van onze parochiefederatie heeft het gezelschap een Franciscuskaars vanuit het Westland meegenomen welke zij elke dag bij een viering of meditatief moment zullen branden. Op die wijze zijn ook de thuisblijvers verbonden met de pelgrims in het land van Franciscus.<< Terug naar het nieuwsoverzicht