Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

'Franciscus verbreekt de band met z'n vader'

Geplaatst op: 01 mei 2016

Verslag van de bedevaart naar Assisi van 30-4 t/m 9-5 2016 - dag 2

Om 8.00 uur vertrekken wij uit het hotel ‘Der Wilder Kaiser’. Al na een paar minuten passeren we de Duits-Oostenrijkse grens. In de bus bidden we mee met een cd-opname van een gebedsviering van de Paters Benedictijnen – Cisterciënzers uit Oosterhout. Vervolgens houdt Yvonne Stienstra een korte inleiding over Clara, een van de eerste en trouwste volgelingen van Franciscus. Inmiddels passeren we ook de grens met Italië.

Piet Bots houdt een vervolginleiding op het verhaal van gisteren, dat betrekking heeft op de jonge jaren van Franciscus. Het tweede deel gaat over de moeizame relatie met zijn ouders. Uiteindelijk verbreekt hij de band met zijn vader. Zijn moeder blijft wel een goede band met Franciscus houden. In korte tijd krijgt Franciscus veel volgelingen. In 1209 erkent de Paus de Regel van Franciscus.

Marie-Thérèse van de Loo leest het reisverslag van de eerste dag voor. Daarop melden Henk en Mieke zich voor het verslag van de dag erna. Na een rit door de Dolomieten, de Povlakte en de Apenijnen, bereiken we om 18.15 Domus Pacis Assisi in Santa Maria del Angeli, waar we deze week zullen overnachten. De eerste avondmaaltijd valt uitstekend in de smaak. We sluiten deze dag af met een korte toelichting van Piet en Yvonne op het programma van de komende dagen.

Mieke en Henk

Lees ook het reisverslag van dag 1 Met het Zonnelied op weg naar Franciscus<< Terug naar het nieuwsoverzicht