Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Slotviering en lichtprocessie

Geplaatst op: 07 mei 2016

Verslag van de bedevaart naar Assisi van 30-4 t/m 9-5 2016 - dag 8

Vandaag gaat een deel van de groep op excursie naar het museum in Foligno, waar o.a. prachtige fresco’s te zien zijn. Bij het avondeten hoor ik van verschillenden dat ze erg genoten hebben van al het moois dat ze zagen. De anderen gaan nog terug naar Assisi, om nog eens rustig wat na te genieten van al dat moois wat we bezochten.

Ik ga met Truus nog eens vanaf de Piazza de Matteoti langs de kerk van Clara. Daar moet zich op het kerkplein op de avond ervoor nog een enorm volksfeest hebben afgespeeld. Jammer dat we niets van dat spektakel hebben meegekregen dan alleen de restanten van dit vertier. In een winkeltje laat ik me toch verleiden tot de aankoop van 2 leuke T-shirts en een mooie Tau van Morenoglas. Verder door de smalle straatjes van Assisi richting de basilica de Francesco. Het is er nu behoorlijk druk! Op een piepklein terrasje schuin tegenover de kerk, genieten we later van thee, wat rust en al de mensen die voorbij komen.

Als we halverwege de middag naar ons hotel willen gaan, barst een onweersbui los. Het hoost, terwijl wij op de bus wachten. Maar ook dat vind ik mooi om mee te maken. Een paar mensen zijn flink verkouden, o.a. Piet. ’s Middags blijkt dat hij met Vincent naar het ziekenhuis van Assisi en later naar Perugia moest omdat hij ernstig last van zijn oog heeft. Blijkt dat zijn netvlies heeft losgelaten en dus moet hij geopereerd worden en kan niet mee met de bus naar Nederland. Een hele schrik. Gelukkig blijft Vincent, die een aardig woordje Italiaans spreekt, bij hem.

’s Avonds nog een keer naar ‘onze kerk’ de Santa Maria degli Angeli. We kijken er vanuit onze kamer op uit en het voelt langzamerhand als mijn parochiekerk, omdat we hier vrijwel dagelijks even binnen liepen. We hebben er de afsluitende viering, waarbij ieder met een symbool iets vertelt hoe hij/zij in deze reis geraakt is. We zullen de Franciscus-kaars hier in de kerk achterlaten ….

Na het avondgebed is er een lichtprocessie op het plein. Doet aan Lourdes denken. Heel mooi en bijzonder om zo deze dagen hier in Assisi af te sluiten.  

Marie-Thérèse<< Terug naar het nieuwsoverzicht