Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Op weg naar huis

Geplaatst op: 10 mei 2016

Verslag van de bedevaart naar Assisi van 30-4 t/m 9-5 2016 - dag 9 en 10

Ja, het is weer voorbij. Wij, Jacques en Elleke, zijn nu voor de derde keer in Assisi geweest. Iedere keer weer anders, terwijl we dezelfde plaatsen bezoeken waar Franciscus heeft geleefd. We hoorden de verhalen en konden ons inleven in wat Franciscus heeft meegemaakt. Ook het levensverhaal van Clara speelde een rol in deze reis. Het was prachtig allemaal: de reis, de natuur, de prima leiding van Piet Bots die zich hier helemaal thuis voelt in pij met zijn medebroeders. Yvonne Stienstra die ons goed op de geschiedenis, de mooie beelden en fresco’s wees. De gezellige, grappige buschauffeur, die ons op de smalste wegen door de bergen reed en dat heel ontspannen deed. Heel deskundig! De fijne medepelgrims, ieder met eigen talenten. Janine, die ons muzikaal begeleidde met vrolijkheid en haar mooie fluitspel, Marie-Thérèse, die voorging in de viering in Greccio. De gezamenlijke slotviering: een mooie viering met onze eigen inbreng met symbolen en voorbeden. Mijn symbool was een beeldje van Franciscus bij die Jezus aan het kruis omarmd heeft. Jezus heeft een arm los die hij uitstrekt naar Franciscus. Net alsof hij tegen Franciscus zegt “Fijn dat je Mij volgt en ook jouw volgelingen. Ga zo verder om mijn kerk te herstellen. Ik zal jou/jullie steunen”. Een opdracht dus ook voor ons.Helaas is Piet Bots niet met ons terug gekomen. Het netvlies van een van zijn ogen liet zaterdag los en voor hij terug gaat, moet hij eerst geopereerd worden. Vincent zal bij hem blijven. We wensen beiden veel sterkte en een goede terugreis.

We vertrokken om 8 uur, uitgezwaaid door Piet en Vincent. Weer een mooie lunchtas mee en onderweg hebben de vrouwen ook nog een cadeautje van Piet en Yvonne. Een heel mooi tweeluikje met Franciscus en Clara daarop. Heel aardig. Ruim voor de Brennerpas stonden we al in de file. Niet voor paspoort-controle (we hadden ze voor de zekerheid bij de hand) maar vanwege werk aan de weg. Controle was er uiteindelijk gelukkig niet. Even na 19.00 uur kwamen we op ons overnachtingsadres in Oberaudorf.
Elleke en Jacques

De tweede terugreis dag vanuit Zuid-Duitsland was lang. Om 6.15 liep de wekker af. Deze keer mochten we zelf ons lunchpakket samenstellen. Geen straf, want het buffet was rijkelijk gevuld! Om 7.45 uur weer op pad. Weer een mooie reis. We laten de sneeuwtoppen achter ons en rijden nu langs knalgele koolzaadvelden, bergdorpen met wijngaarden op de hellingen en nog zoveel meer. Fantastische lunch bij Mainz: gezellig buiten in de zon en het lekkere eten werd zeer creatief opgediend! We hebben Yvonne en Leo nog even extra in het zonnetje gezet. Vlak voor Keulen nemen we afscheid van Leo, die door een collega wordt afgelost. Die heeft ons keurig in De Meern en even voor 22.00 uur in Delft afgeleverd! Hartelijk dank aan ieder die op voortreffelijke wijze aan deze reis heeft bijgedragen!<< Terug naar het nieuwsoverzicht