Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Bedevaarten en pelgrimstochten in 2018

Geplaatst op: 31 oktober 2017

Pelgrimeren doet wat met mensen

Pelgrimeren, op bedevaart gaan, heeft een eigen plaats in ieders geloof. Je kan alleen op pelgrimage, maar met elkaar beleef je het vaak meer. Juist een bedevaart is een prachtige gelegenheid om dit met je ouders, vriend(in) of juist met de werkgroep of koor te beleven.

Ook in 2018 gaan we met elkaar op pad. Er is voor elk wat wils: fietsen naar Brielle, 2 dagen Kevelaer of 9 dagen per bus naar Lourdes. Onder het kopje Programma 2018 vindt u meer informatie over genoemde bedevaarten. En zodra de folders beschikbaar zijn, zullen we u die onder de aandacht brengen. Maar de beste ambassadeurs van onze activiteiten zijn de pelgrims zelf. Zij kunnen u nog beter vertellen hoe het is om op bedevaart te gaan met het Westland.

Agatha Diepeveen over Lourdes:

Wilt u ook een keer naar Lourdes, sluit u zich dan aan bij de Westlandse Bedevaarten. Zij regelen alles perfect, van de eerste dag tot en met de laatste dag. Van een kenningsmakingsbijeenkomst tot een nabespreking/beleving. Bent u zelfstandig maar niet zo goed ter been, dan zijn er in Lourdes rolstoelen beschikbaar. Als u dat van te voren opgeeft, dan wordt er voor een rolstoelduwer gezorgd. En ik verzeker u uit ervaring, dat er dan zich een mooie band vormt tussen de twee pelgrims. Ik heb ook de laatste reis een rolstoel mogen duwen en deze pelgrim mogen begeleiden, een verrijking van mijn eigen Bedevaart!

Ellie en Kees van Dijk over Kevelaer:

Wat ons aanspreekt dat is de goede verdeling tussen de devotie en ook de gezelligheid met elkaar. De kruisweg en de andere vieringen verdiepen ons geloof op een prachtige manier. Hartelijk dank voor de wederom prima georganiseerde bedevaart naar Kevelaer. We hebben er van genoten!
 

Lourdes, 9 daagse busreis 7 t/m 15 mei 2018
Nationale Bedevaart, Brielle 7 juli 2018
Kevelaer 7 en 8 augustus 2018
Maria Tenhemelopneming, Monster     15 augustus 2018
Patroonsfeest Sint Franciscus 4 oktober 2018
???????????? 14 t/m 22 november 2018

In het weekend van 3 en 4 februari 2018 zijn de contactpersonen van de Westlandse Bedevaarten voor en na alle vieringen aanwezig in de parochiekerken met alle informatie over de bedevaarten. Een folder met een overzicht van alle bedevaarten voor 2018 is dan beschikbaar.<< Terug naar het nieuwsoverzicht