Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Dauwtrappen met Franciscus op Hemelvaartsdag

Geplaatst op: 30 mei 2014

Er wordt verzameld bij ”De Kom In” via poortje Dijkstraat Honselersdijk. De wandeltocht: Toos en Nel hebben weer een prachtige route uitgezet via de Wollebrand en de omgeving van Honselersdijk. Plekken waar de meesten van de 40 wandelaars nog nooit waren geweest.

Interessante en leuke gesprekken werden onderweg gevoerd en overal ontmoetten de wandelaars het jonge leven in de vrije natuur en langs de slootkant de mannen die hun vishengel hadden uitgeworpen en de reigers die nog sneller waren in het vangen van een lekker visje. Kortom weer een bijzonder geslaagde wandeling ondanks dat het af en toe een beetje mot-regende. Ook onze vaste deelnemers de pastores Van Well en Steenvoorden waren zeer enthousiast.

Tijdens de viering in de kerk met een gezamenlijk koor van 4 parochies maakte Jaap Steenvoorden met genoegen melding van het Dauwtrappen met Franciscus. ‘De Kom In’, waar we na de kerkdienst van 9.00 uur terecht konden voor koffie, thee en een krentenbol, werd door de meeste wandelaars bezocht en het was een gezellig napraten. De eigen bijdrage hebben we laten vervallen gezien de beperkte kosten.
Met name Toos Slaman en Nel Groenewegen hebben zich ingezet voor een goede verzorging, koffie zetten, thee zetten alles klaarzetten en later weer terug in de oude staat brengen. Zelfs een bloemetje op tafel maakte dat het geheel een plezierige uitstraling kreeg.<< Terug naar het nieuwsoverzicht