Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

En we noemen 'm voortaan .....

Geplaatst op: 30 november 2018

pastor Straathof maakt naam bekend en doopt mascotte

‘We hadden het als bedevaartorganisatie nooit gedacht toen we in 2011 voor het eerst, als Stichting Bedevaarten Westland met ruim 300 mensen op bedevaart naar Lourdes gingen dat we ooit nog de trotse verzorgers mochten worden van een mascotte.’

Met deze woorden begon pastor Straathof en tevens geestelijk adviseur bij de Westlandse Bedevaarten zijn inleiding tijdens de afsluitende bijeenkomst van het bedevaartseizoen 2018 voor de onthulling van de naam en doop van de mascotte. Met een knipoog en een flinke dosis humor werd de geboorte en de plotselinge aanwezigheid van dat ‘groen-wit-gestreepte-ding’ voor het voetlicht gehaald. ‘Maar het is nu realiteit, we erkennen allemaal dat de Stichting Bedevaarten Westland nu ook een mascotte heeft. Wie kon er vermoeden dat sinds wij die mascotte “massaal omarmde” het begin kon zijn van onze veranderde houding ten op zichtte van het leven. Hieruit blijkt dat onze pionierstijd, de jonge jaren van onze organisatie, onze oprichtings-fase ECHT achter ons ligt…  De Stichting is nu echt volwassen’, aldus de pastor.

Een mascotte is een voorwerp waarvan de eigenaar denkt dat het geluk brengt. Ook clubs, bedrijven en verenigingen hebben veelal mascottes. Met tal van voorbeelden van bedrijven, instellingen, evenementen en andere organisaties werd meer dan duidelijk dat een mascotte voor onze Westlandse Bedevaartorganisatie zeker niet misstaat.

Een naam
Een naam kiezen voor je nog ongeboren kind is leuk, maar ook lastig. Vernoem je hem naar zijn (groot)ouders? Ga je voor een populaire naam of heb je liever een naam die weinig voorkomt? En nog een punt ter overweging: ga je voor één of meerdere voornamen? Tegenwoordig krijgt de helft van de Nederlandse kinderen één voornaam, zo ook onze mascotte.

De prijsvraag die werd uitgeschreven leverde 25 inzendingen op. En de jury was er snel uit. Dat ‘groen-wit-gestreepte-ding’ draagt voortaan de naam STOFFEL. Met de wijwaterkwast in de hand kreeg onze mascotte een zegening die vele mascottes zijn misgelopen. En met enig trots liet de pastor Stoffel aan de aanwezigen zien, alsof hij er jarenlang naar uitgekeken had op dit moment.<< Terug naar het nieuwsoverzicht