Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Westlandse Bedevaarten bestaat 5 jaar!

Geplaatst op: 18 augustus 2015

Eerste lustrum

Op dinsdag 18 augustus 2015 is het precies vijf jaar geleden dat de Stichting Bedevaarten Westland (SBW) werd opgericht. En hoe kan je zo’n lustrum nu beter vieren dan gewoon op bedevaart te gaan. En niet zomaar een bedevaart, een bedevaart in de voetsporen van de Broederschap der Westlandsche Processie naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer (1819-1969). Iets na 7.00 uur in de ochtend vertrokken 54 pelgrims vanuit de St. Jan de Doperkerk te Wateringen (sinds 1912 de Broederschapskerk) voor een tweedaagse bedevaart naar Kevelaer. Rond het tijdstip van 10.35 uur, het moment van ondertekening van de akte, werd in Kevelaer kaffee mit kuchen genuttigd en de dag werd besloten met het heffen van het glas (en uiteraard ook leeggedronken!).

Sinds de oprichting van SBW hebben ruim 900 pelgrims uit onze regio en soms ook van daar buiten, deelgenomen aan een bedevaart naar Lourdes, Assisi, Rome, Kevelaer, Brielle of Taizé. Maar ook de viering van oogstdankdag in Heiloo, de Stille Omgang, de processie langs de Lourdesgrot in Monster op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming en de WereldJongerenDagen hebben in belangstelling kunnen meegenieten.  Door in federatief verband de handen in een te slaan heeft pelgrimeren in het Westland  aan betekenis gewonnen. 

Mede dankzij de steun van vrijwilligers kunnen we elke keer weer met een groep enthousiastelingen parochianen helpen om een geweldige bedevaart te laten ervaren. Maar het mooiste cadeau dat de jarige SBW zich kan wensen is dat er nog meer mensen, nog meer helpende handjes actief worden om het doel van SBW te realiseren. Handjes in de vorm van bestuurlijke inzet (een voorzitter die we nog zoeken), of een (extra) contactpersoon in de parochie, maar ook helpende handjes voor het duwen van een rolstoel tijdens een bedevaart. Voor elk handje hebben we wel een klusje. En zoals pastor Straathof het onlangs nog bij de viering van Maria Tenhemelopneming in de nabijheid van de Lourdesgrot in Monster zo treffend zei: “je gaat altijd voor een ander naar Maria, maar neemt jezelf daarin mee”.<< Terug naar het nieuwsoverzicht