Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Europese jongerenontmoeting in Riga

Geplaatst op: 20 oktober 2016

28 december 2016 t/m 1 januari 2017

Van 28 december 2016 t/m 1 januari 2017 vindt de volgende Europese jongerenontmoeting plaats in Riga, Letland. De ontmoeting wordt georganiseerd door de gemeenschap van Taizé, op uitnodiging van het Katholieke aartsbisdom en andere kerken. Tienduizenden jongeren tussen 16 en 35 jaar komen samen voor een nieuwe stap in de ‘pelgrimage van vertrouwen op aarde’ die broeder Roger eind jaren zeventig begon.

Programma
In Riga word je ontvangen door lokale kerken en gastgezinnen. In deze kerken zul je dagelijks het ochtendgebed vieren en aansluitend deelnemen in gespreksgroepen met jongeren uit de hele wereld. De middaggebeden vinden plaats in de grotere kerken in het centrum van Riga. Het avondgebed zal plaatsvinden in de jaarbeurshallen. Het middagprogramma biedt de mogelijkheid om workshops te volgen over onder andere maatschappelijke betrokkenheid, geloof en creativiteit.
Op 31 december zullen er bijeenkomsten per land plaatsvinden en ’s avonds vindt er een gebedswake plaats voor vrede in de wereld. De avond wordt afgesloten met een ‘landenfeest’ in je gastkerk. Op 1 januari is er na het ochtendgebed in je gastkerk een lunch met je gastfamilie. Daarna is het weer tijd om te vertrekken.

Sfeerimpressie Taizé ontmoeting
Al veel steden hebben de Europese Jongerenontmoeting mogen verwelkomen. Duizenden jongeren uit verschillende landen hebben deelgenomen aan de 'pelgrimage van vertrouwen' georganiseerd door Taizé. Zij hebben een filmpje gemaakt om een beeld te geven bij de ontmoeting.<< Terug naar het nieuwsoverzicht