Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Handen uit de mouwen steken

Geplaatst op: 03 februari 2015

Even weg uit je vertrouwde omgeving, je laten meenemen door mensen die enthousiast vertellen over een plaats waar hemel en aarde elkaar raken. De plaats waar Bernadette en Maria elkaar ontmoette. Een plaats ook waar mensen elkaar echt ontmoetten. Lourdes, dat bergdorpje in de Pyreneeën waar je al vaker van hebt gehoord. Al vele keren ben je het plan geweest een bedevaart naar Lourdes te maken, maar het kwam er steeds niet van. Ook dit jaar is er een mogelijkheid uw plan waar te maken. Je kan ervaren dat een bedevaart, drie reizen in één is. Allereerst je eigen reis naar Lourdes, als tweede de ontmoeting met mensen die je onderweg mag tegenkomen en mag begeleiden en als derde de ontmoeting met Maria. Dit alles op een gezellige en ontspannen sfeer.

Maar een bedevaart is méér dan een vakantiereis. Dat méér ga je ervaren in de dagen dat je in Lourdes samen onderweg bent. Je bent geen toerist meer die op een afstandje staat te kijken wat er allemaal gebeurt. Je wordt deelnemer. Je mag hier je eigen levensverhaal vertellen, ook zonder woorden. In het verhaal van de ander herken je jezelf, je wordt één grote familie. Het is wonderlijk, mensen die je nog nooit gesproken hebt, het lijkt wel of je ze al jaren kent. Je hoort mensen zeggen: "Deze plek is anders.", "Ik zou hier wel willen blijven." "Ik voel me hier goed." Die ervaring is voor alle deelnemers aan de bedevaart weggelegd, niemand uitgezonderd.

Het voorgaande zijn woorden van pastor Straathof, die zelf van jongs af aan met Lourdes betrokken is geraakt. Om de geschetste ervaring voor iedere deelnemer mogelijk te maken zijn er veel uitgestoken handen nodig. Handen die begeleiden, handen die verzorgen, handen die tillen en duwen. Handen maken het mogelijk dat ieders levensverhaal, ook van degene die de handen uit de mouwen steken, verteld en gehoord kan worden. Daarom willen wij graag in contact komen met mensen die tijdens de komende Westlandse Bedevaart naar Lourdes de handen uit de mouwen willen steken. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden (denk bijv ook aan tegemoetkoming in de reissom). Spreekt "handen uit de mouwen steken" je aan, klik hier en stuur ons een e-mail.<< Terug naar het nieuwsoverzicht