Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

AFGELAST Historisch café Poeldijk - Westlandse Bedevaarten

Geplaatst op: 29 februari 2020

In verband met de stringente aanbeveling bijeenkomsten zoveel mogelijk te mijden in verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie besloten deze bijeenkomst te cancelen. Helaas moet dit gebeuren omdat we elkaar dienen te beschermen.


Donderdag 19 maart 2020 om 20.00 uur wordt er voor het eerst in Poeldijk een Historisch Café gehouden. Dat wil zeggen dat de werkgroep Historie Bartholomeus Poeldijk een avond organiseert, waar iedereen van harte welkom is om met elkaar een stukje levensgeschiedenis te delen, kennis en ervaringen uit te wisselen en herinneringen op te halen op basis van oude foto’s. Het thema van deze avond zal zijn:

                                           Westlandse Bedevaarten

Aanleiding is het 200-jarig jubileum van ‘de Broederschap van de Westlandsche Processie naar Kevelaer’ in 2019. Bedevaarten zijn er al vanouds. In de middeleeuwen, zo rond 1200, had het Westland met ‘s-Gravenzande al een bedevaartsplaats. In de vorige eeuw trokken en trekken nu nog vele Westlanders naar bedevaartplaatsen zoals Brielle, Amsterdam, Heiloo, Kevelaer, Beauraing, Banneux, Lourdes, Santiago de Compostella en Rome. Vele foto’s van Westlandse bedevaartgangers zijn ingeleverd voor de tentoonstelling in het Westlands Museum. Te veel om allemaal te presenteren. Daarom laten we in het Historisch Café een aantal van deze foto’s zien. En we zullen met u verhalen ophalen over de diverse bedevaarten.

Deze avond zal plaats vinden in De Backerhof, Witte Brug 2, 2685 ES Poeldijk. De zaal gaat om 19.30 open. Toegang en tevens koffie en thee zijn gratis. Dus kom en geniet van een gezellige en leerzame avond.

Als u zelf nog foto’s hebt van bedevaarten en eventueel nog met een persoonlijk verhaal of herinnering dan stellen wij het zeer op prijs als u deze wilt meenemen op deze avond.

Werkgroep Historie Bartholomeus Poeldijk<< Terug naar het nieuwsoverzicht