Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming

Geplaatst op: 11 juni 2015

Het is inmiddels een goede traditie geworden in onze parochiefederatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin  met alle parochies samen dit grote feest te vieren. Op zaterdag 15 augustus om 19.00 uur roept de klok van de H. Machutus in Monster ons samen. Het dameskoor Vivace verzorgt de zang waarbij ongetwijfeld enkele Marialiederen zullen klinken die ieder mee kan zingen.

Bijzonder deze keer is dat er een zegen over de vers geoogste tuinkruiden en zomerbloemen wordt uitgesproken. In onze streken is dat gebruik nog niet zo in zwang maar in andere delen van ons land, met name Limburg, kennen ze dit gebruik al vele generaties. De schepping is goed voor ons en levert ons verfplanten voor de vele kleuren, medicinale planten voor genezing, harmonie en tuinkruiden om onze spijzen te verrijken met smaak en geur. Neem dus gerust wat van uw eigen oogst mee naar de viering, om het gezegend, terug naar huis te nemen. Wij vragen op voorspraak van Franciscus of God ons mensen tot zegen wil zijn met het goede wat deze planten ons bieden. Aan het eind van deze Eucharistieviering gaan wij in processie naar de oudste Lourdesgrot van Nederland om een groet aan Maria te brengen.

Aansluitend zal er gelegenheid zijn om bij een kop koffie of thee wat na te praten. Tevens zal er informatie beschikbaar zijn over de Oogstdankdag bedevaart op woensdag 2 september naar Heiloo. (Als u dit leest en op 18 en 19 augustus nog mee wil naar Kevelaer …… direct aanmelden. Misschien kunt u nog mee!)    

pastor M. Straathof<< Terug naar het nieuwsoverzicht