Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Sacramentsdag 750 geleden ingesteld

Geplaatst op: 11 juni 2014

In 2014 viert de Sacramentsprocessie een jubileum. Het is namelijk exact 750 jaar geleden dat paus Urbanus IV de Sacramentsdag instelde als officiële feestdag op de 10e dag na Pinksteren. Deze paus was afkomstig uit Luik, vanwaar hij het gebruik meenam en invoerde in de hele kerk in 1264.

Corpus Christi valt op de tweede donderdag na Pinksteren; in Nederland echter op de zondag erna. Dit jaar valt Sacramentszondag op 22 juni. In veel parochies worden dan sacramentsprocessies gehouden. In het Westland komen we samen om 16.30 uur is er in de H. Andreaskerk te Kwintsheul voor een vesperviering met uitstelling van het Heilig Sacrament.     

De vespers, het avondgebed, worden al eeuwen door de kerk gebeden en bestaan uit enkele liederen die wij met het koor zingen, we bidden samen enkele psalmen, het evangelie klinkt, gevolgd door een kort woordje en er zijn enkele stiltemomenten waarin wij zelf kunnen bidden en luisteren naar wat Jezus ons zegt. Na een klein uur sluiten wij de vesperviering af met het gezang Tantum Ergo en ontvangen wij de zegen met het Allerheiligste.  << Terug naar het nieuwsoverzicht