Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Kloosterweekend 2018

Geplaatst op: 27 september 2017

vrijdag 19 oktober t/m zondag 21 oktober 2018 in Adelbertabdij

Net als de afgelopen jaren, organiseert de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin ook in 2018 een kloosterweekend. Dit weekend is van vrijdag 19 oktober t/m zondag 21 oktober 2018. Wij verblijven dan in de Sint Adelbertabdij te Egmond Binnen. Dit is een Benedictijnen klooster waar monniken een contemplatief leven leiden. Dit houdt in dat ze vooral leven in stilte en rust en waarin gebed centraal staat. Waar andere kloosters sluiten omdat er geen aanwas is, heeft deze abdij juist weer nieuwe mannen aangetrokken die intreden. Meer info over deze abdij vindt u op hun website www.abdijvanegmond.nl

Wij nemen deel aan het leven van de monniken van de orde van Benedictijnen die volgens de regel van Benedictus leven. De maaltijden zijn in stilte in een refter (kamer) voor gasten. Het warme middagmaaltijd gebruiken wij bij de monniken in hun refter.
Stilte, gebed, en bezinning zijn belangrijke elementen van dit kloosterweekend. Het is een bijzondere ervaring om een paar dagen mee te leven op het ritme van de gebedstijden. Wij zullen minimaal 4 van de 6 getijden opnemen in ons programma. Zo ontstaat er ruimte van ontmoeting met God en elkaar. Rond het klooster kunt u heerlijk wandelen. En er is een abdij winkel.

De kamers zijn voorzien van douche/toilet. De kosten bedragen € 110,00 per persoon. Mochten de kosten voor u een probleem zijn om niet mee te gaan, neemt u dan contact op met geelen@rkwestland.nl

Er kunnen maximaal 15 deelnemers mee. U kunt zich opgeven vóór 15 maart 2018 bij mevrouw M. de Jong van het federatiesecretariaat Sint Franciscus tussen duin en tuin, via email info@rkwestland.nl. Dit kloosterweekend wordt ook aangeboden aan de PKN Naaldwijk.
Wilt u bij uw aanmelding aangeven bij welke parochie / gemeente u hoort en op welk telefoonnummer u bereikbaar bent.
We hopen op een spirituele ontmoeting!<< Terug naar het nieuwsoverzicht