Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Koninklijk lintje voor Charles Groot

Geplaatst op: 25 mei 2015

Wat voor hem als een gezellig dagje uit met het gezin in z’n agenda genoteerd stond, kreeg op vrijdag 22 mei 2015 een andere gezellige invulling. De eerste verrassing was z’n broer uit Amerika die voor de deur stond. En voor de tweede verrassing werd hij naar taverne Meer en Bosch gebracht waar familie, vrienden en kennissen hem opwachtten voor een 'gezellige' ontmoeting. De echte verrassing bracht de loco-burgemeester van ’s Gravenhage: het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagt om aan Charles Groot de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau toe te kennen voor ruim 50 jaar actief te zijn als vrijwilliger en voor bedevaarten in het bijzonder.

In 1965 maakt hij z’n eerste reis naar Lourdes en sindsdien is Charles in vele functies voor bedevaarten actief geweest. Het begon als brancardier, maar ook de ‘rode ruitjes’, logistiek, pastoraat behoorden tot z’n taken. Charles schuwde het bestuurswerk niet: of het nu voor Vluchtelingenwerk, secretaris van VNB, secretaris van het kerkbestuur of lid van de Stichting Bedevaarten Westland betrof, als hij wat aanpakte dan deed hij dat ook met volle overgave. Afspraak was afspraak, en zo kwam zijn gezin weleens op de tweede plaats.
Kortom, een stoere stille werker die een groot deel van z’n leven actief geweest is (en nog!!) voor tal van organisaties. Deze onderscheiding doet recht aan zijn inzet.<< Terug naar het nieuwsoverzicht