Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

SBW present op Beursvloer Westland

Geplaatst op: 02 november 2016

"Delen is het nieuwe vermenigvuldigen"

Op 27 oktober 2016 organiseerde Vitis Welzijn voor de 6e keer de Beursvloer Westland. Een druk bezocht evenement waar 45 Westlandse bedrijven en even zovele maatschappelijke organisaties zich aan elkaar konden presenteren. Ook dit jaar was Rabobank Westland gastheer en verleende gastvrij onderdak aan dit succesvolle gebeuren.

De Stichting Bedevaarten Westland (SBW) was één van de deelnemende organisaties. Niet zo zeer om kennis te maken met elkaar maar veel meer om samen tot de ontdekking te komen wat wij elkaar als Westlandse organisaties hebben te bieden en wat we met elkaar gemeen hebben. Wanneer dat daadwerkelijk het geval is, is er sprake van een match die wordt vastgelegd in een matchformulier of vervolg afspraak. Aan het slot van het evenement kon de balans worden opgemaakt en waren er 228 matches geregistreerd en ondertekend door de notaris. Vier daarvan zijn het resultaat van de aanwezigheid van SBW op de Beursvloer Westland.

Een voorbeeld: Zo maakte Strandpark Vlugtenburg en s-Heerenloo "Het Westerhonk", met elkaar kennis en spraken met elkaar af dat een aantal bewoners van Het Westerhonk mogen gaan proefslapen in nieuw te bouwen bungalows op strandpark Vlugtenburg. Dit in ruil voor een natuurwandeling met gasten van Vlugtenburg op "Het Westerhonk". Daarmee waren zij, met een welverdiende eerste plaats, de meest originele matchpartners (organisatie die graag wil delen) van de Beursvloer Westland.

Voor SBW was het ook een zeer geslaagd evenement. In maar liefst vier matches kwamen SBW en een bedrijf of maatschappelijke organisatie tot de conclusie die zij op de een of andere manier iets voor elkaar zouden kunnen betekenen. Zo onderzoekt de Rotary Wateringen of zij SBW kunnen helpen, uit haar eigen ledenbestand dan wel daarbuiten, een interviewer te vinden voor haar jaarlijkse afsluitingsbijeenkomst. De Sesam Academie, een organisatie die vrijwilligers-organisaties advies op maat levert, wil SBW graag adviseren op terrein van veiligheid bij de jaarlijkse fietsbedevaart naar Brielle. Terwijl de Monsterse Reddingsbrigade onder haar leden op zoek gaat naar een EHBO'er hiervoor. De jaarlijkse fietsbedevaart naar Brielle heeft ook de belangstelling van s'Heerenloo "Het Westerhonk" getrokken dit omdat zij het verhaal van de Martelaren van Gorcum toegankelijk hebben gemaakt voor hun bewoners en willen SBW hier graag kennis van laten nemen. SBW gaat hier graag op in.

Ook heeft SBW veel suggesties ontvangen om in contact te komen met Westlandse organisaties, waaronder GJ Personeels diensten, die ingangen hebben bij organisaties en mensen die zowel de Nederlandse- als de Poolse taal machtig zijn. Dit in verband met de bedevaart naar Polen die SBW in 2017 gaat houden. Als tegenprestatie biedt SBW aan alle matchpartners aandacht te geven op haar website en nieuwsbrief.

Maar niet enkel en alleen de geregistreerde matches bepaalde het succes van de Beursvloer Westland. Ook de vele contacten die tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven onderling zijn gelegd dragen ongetwijfeld bij aan voor elkaar van betekenis zijn en daarmee voor de Westlandse samenleving. "Delen is het nieuwe vermenigvuldigen" om samen sterker te worden.<< Terug naar het nieuwsoverzicht