Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Winnend ontwerp voor ons bedevaartvaandel

Geplaatst op: 02 december 2014

En de winnaar is ....

In mei 2012 hebben we parochianen uitgedaagd om een vaandel te ontwerpen voor de Westlandse bedevaarten. Tijdens de Westlandse bedevaart naar Lourdes in 2011 werden er vanuit het Westland enkele vaandels meegedragen, maar een vaandel van de federatie en/of de Westlandse bedevaarten dat was er nog niet. Wat zou het toch mooi zijn als we een eigen nieuw Westlands Bedevaartsvaandel zouden bezitten dat bij processie(s)in en bij bedevaarten en pelgrimstochten meegedragen kan worden.

Zonder vooraf al te veel voorwaarden te stellen waaraan een vaandel zou moeten voldoen, schreven we de prijsvraag uit. Uiteindelijk kregen we vier ontwerpen binnen: van een globale schets tot een redelijk gedetailleerd ontwerp met tekst en uitleg van de elementen. Al snel was duidelijk voor welk ontwerp we zouden kiezen, maar één vraag bleef hangen: kan je van dit ontwerp ook een mooi vaandel maken? Deze vraag bleek niet gemakkelijk te beantwoorden. In ons land is vaandel maken een uitstervend ambacht. Via een atelier voor liturgische gewaden kwamen we in contact met een ontwerper/fabrikant in België. En dan blijkt dat alles mogelijk is. Maar alles heeft een prijs. De opdracht om het vaandel te maken is nog niet gegeven. Eerst maar zorgen dat de benodigde centen bij elkaar komen.
En dan nu de winnaar van onze prijsvraag 'ontwerp een vaandel voor de Westlandse bedevaarten': ...............[tromgeroffel] .............Agnes Groen-Holierhoek uit Kwintsheul.

vaandel_ontwerp_AG_met_uitleg.jpg

1.    Heilige Franciscus
2.    Franciscus wordt ook als symbool, als lelie, afgebeeld, en is de patroonheilige van de dieren.
       Dus flora en fauna, wat hier in het Westland ook belangrijk is.
3.    Het logo van onze parochiefederatie
4.    De Westlandse vlag, om nog eens te benadrukken uit welke streek deze bedevaartgangers komen.
 



<< Terug naar het nieuwsoverzicht