Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Oogstdankdagviering

Geplaatst op: 02 oktober 2017

Oogstdankdagvieringen weekend 7/8 oktober in Westlandse kerken

Oogstdankdag is dat nog van deze tijd? Jazeker! Als we om ons heen kijken in de wereld, mogen we blij zijn, dat we kunnen doorgaan met planten en oogsten. Aan ons gaat het (gelukkig) voorbij: de watersnoodrampen, aardbevingen, droge periodes. Wij treffen het, dat we hier leven, hier kunnen oogsten. Oogstdankdag is niet alleen een dag om onze dankbaarheid te delen maar óók onze vragen en zorgen. Zo kunnen wij elkaar door aandacht en gebed tot steun zijn.

Oogstdankdag is hèt moment voor ons om stil te staan bij het oogsten: mensen bewust maken van het omgaan met voedsel als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. En tevens ook om aandacht te schenken voor de omgang met planten, dieren en de natuur, de ons door God geschonken schepping. We leven in een onzekere tijd. Meer als anders beseffen we, dat er méér is dan alleen maar het oogsten.

De kerken zullen voor deze gelegenheid mooi versierd zijn met een veelheid aan producten die in onze streek geteeld worden. Met veel dank aan de kwekers die dit mogelijk maken. Kijk voor een viering in één van de Westlandse parochiekerken in het weekend van 7/8 oktober in het overzicht vieringen.<< Terug naar het nieuwsoverzicht