Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Opening bedevaartseizoen met Reismarkt

Geplaatst op: 11 januari 2019

zondag 10 februari 09.30 uur H. Machutuskerk in Monster

Op zondag 10 februari 2019 openen we het bedevaartseizoen met een Mariaviering in de H. Machutuskerk te Monster om 09.30 uur en aansluitend bent u uitgenodigd om de reismarkt te bezoeken met de bedevaartreizen die we voor dit jaar organiseren. Van 10.30 tot 14.00 uur kunt u vrij in- en uitlopen om deze reismarkt te bezoeken.

Extra aandacht geven wij natuurlijk aan de bedevaart naar Lourdes en Kevelaer. Zo is er een prachtige busreis naar Lourdes van 30 april t/m 8 mei:
Raak onder de indruk van het verhaal van Bernadette Soubirous, die in het voorjaar van 1858 Maria zag en hoorde. Grijp de mogelijkheid aan om in het stadje aan de voet van de Pyreneeën de verschillen de kerken te bezoeken, een kaars op te steken en natuurlijk dé Grot te zien waar Maria verschenen is. De kwetsbare mens staat in Lourdes centraal en daarmee wordt ons geloof zichtbaar. Ga mee. Je bent van harte welkom", aldus pastor M.Th.J. Straathof.

In Kevelaer wordt Maria vanaf 1641 vereerd. In 1819 werd met goedkeuring van paus Pius VII het broederschap van de Westlandsche Processie naar Kevelaer opgericht. In de voetsporen van het broederschap zal er op 30 en 31 augustus een bijzondere bedevaart gehouden worden naar het heiligdom in Kevelaer. Er zijn twee mooie kapellen uit de 17e eeuw op een plein met eeuwenoude lindebomen, een indrukwekkende basiliek en een prachtig kruiswegpark. Het is ook een gezellige plaats waar het goed toeven is. U heeft de mogelijkheid om één of juist twee dagen op bedevaart te gaan (lees meer hierover in de folder).

Voor deze reismarkt bent u van harte welkom tussen 10.30 u en 14.00 uur in de H. Machutuskerk, Choorstraat 103 in Monster. Op deze reismarkt kunt u op elk gewenst tijdstip binnenlopen en op informele wijze vragen stellen, contactpersonen en medepelgrims ontmoeten en informatie inwinnen over de bedevaarten die we het komend jaar gaan houden. Kortom, een mix van laagdrempeligheid, gezelligheid en informatief samenzijn.

Het belooft een gezellige dag te worden met informatie van de reizen in onze folder, met elk half uur een presentatie over de bedevaarten naar Lourdes en Kevelaer. U komt toch ook?!<< Terug naar het nieuwsoverzicht