Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Pastor Straathof neemt afscheid met een bedevaart

Geplaatst op: 02 juli 2019

Voorafgaand aan de viering in het weekend van 1 en 2 juni 2019 is in alle kerken van onze federatie een brief van het bisdom voorgelezen waarin het vertrek van pastor Martien Straathof per 1 september 2019 wordt aangekondigd. Per gelijke datum wordt pastor Straathof door de bisschop benoemd tot pastoor van de parochie Sint Maarten te Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim, Warmond en Voorhout.

Pastor Straathof komt al sinds zijn militaire dienst in Lourdes. Op bedevaart-gaan zit hem als het ware in het bloed. Toeval of niet, onze jubileumbedevaart naar Kevelaer is de laatste bedevaart waarin wij als Westland met pastor Straathof 'Samen op weg zijn'. Een mooiere afsluiting van zijn pastoraat in het Westland kunnen we hem niet geven! En hij is dan niet alleen want ook de bisschop en andere leden van het pastoraal team waaronder pastoor Steenvoorden zijn aanwezig.

Hoe mooi kan het zijn dat je de laatste dag van je pastoraat in het Westland afsluit met één van je geliefde activiteiten, Samen op weg, samen pelgrimeren. Laten we met velen aanwezig zijn en pastor Straathof een waardig afscheid geven. De 2-daagse bedevaart is volgeboekt maar voor de 1-daagse op zaterdag 31 augustus 2019 kunt u nog inschrijven. Deze bedevaart sluiten we af met een feestelijk diner. En ja, dan zullen we ook we ook afscheid nemen van pastor Straathof, onze geestelijk adviseur van SBW. Feest en afscheid kunnen heel goed samen!<< Terug naar het nieuwsoverzicht