Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Paus ontmoet Nederlanders op Nederlandse Dag in Rome

Geplaatst op: 15 april 2016

Paus Franciscus spreekt Nederlanders toe op Nederlandse dag in Rome

Op dinsdag 15 november 2016 wordt in Rome een Nederlandse Dag georganiseerd. Meerdere Nederlandse bisdommen en katholieke organisaties zijn in die week op bedevaart in Rome om de afsluiting van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid bij te wonen. Na afloop van de gezamenlijke Eucharistieviering op 15 november in de Sint-Pieter, waarin kardinaal Eijk hoofdcelebrant zal zijn en de overige aanwezige Nederlandse bisschoppen concelebreren, zal paus Franciscus de bedevaartgangers persoonlijk toespreken.
 
De Nederlandse dag is een initiatief van VNB en het VKMO - Katholiek netwerk. In het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid organiseren zij reisinitiatieven voor individuen, groepen en maatschappelijke organisaties. Reizen die in het teken staan van de verdieping van het christelijk geloof en de kennismaking met Rome als het centrum van de Wereldkerk met als hoogtepunt de Nederlandse Dag op 15 november. Ook de bisdommen Utrecht, Den Bosch en Roermond organiseren in deze week bedevaarten naar Rome. Het bisdom Breda nodigt mensen uit zich aan te sluiten bij de bedevaart die de VNB organiseert. De bisdommen hebben zich van harte aangesloten bij het initiatief voor de Nederlandse Dag waar naar verwachting meer dan 1000 Nederlanders aanwezig zullen zijn.
 
Kardinaal Eijk heeft namens alle Nederlandse bedevaartgangers aan paus Franciscus het verzoek voorgelegd om hoofdcelebrant te zijn in de Eucharistieviering op de Nederlandse Dag in Rome. Dit bleek niet mogelijk te zijn, maar wel kwam het verheugende bericht dat de Paus in de gelegenheid en van harte bereid is om de Nederlanders na afloop van de Heilige Mis toe te spreken.
 
Kardinaal Eijk: ‘We zijn bijzonder blij en dankbaar met de toezegging van de paus om ons in Rome te willen toespreken. Dit geeft ons een speciale en extra reden om er naar uit te zien. Ik hoop dat nu nog meer gelovigen zich bij de verschillende bedevaarten vanuit Nederland aansluiten, om allen te samen de stadhouder van Christus op aarde te ontmoeten.’
 
Volg het nieuws over het Heilig Jaar van de Barmhartigheid en verdere berichtgeving over de Nederlandse dag op de site van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.


<< Terug naar het nieuwsoverzicht