Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Pelgrim sleutels voor bedevaarten in 2017

Geplaatst op: 03 december 2016

Het bedevaartprogramma voor 2017 biedt voor elk wat wils en herbergt heel wat pelgrim sleutels voor wie ze wil zien en oprapen. Maar we kunnen er niet omheen dat de meeste belangstelling zal uitgaan naar onze bedevaart naar Polen, van 17 tot en met 25 juni. Een bedevaart waarin de pelgrim sleutels ‘verbondenheid’, ‘vertrouwen’ maar ook ‘verbeelding, symbolen en rituelen’  een rol zullen spelen. Tijdens onze informatie tour waarbij we alle dorpskernen van het Westland aangedaan hebben, konden we u vertellen over al het moois wat Polen te bieden heeft. De verwondering zal zeker groot zijn als u de schoonheid van het land met eigen ogen zult zien. En voor wie de verbeelding van deze unieke reis gemist heeft of juist nog een keer tot zich wil nemen, bekijk dan nogmaals de presentatie. En bedenk dan dat we in verbondenheid met elkaar naar Polen gaan: er zijn al 37 mensen voor u die zich aangemeld voor deze unieke reis. Schroom dus niet om zelf ook mee te gaan!

In Kevelaer staat ook een bijzonder jaar te wachten. Wie de geschiedenis kent, weet dat in de Kerstperiode van 1641 de handelsreiziger Hendrick Busman driemaal een mysterieuze oproep hoorde: „Op deze plek moet je voor mij een kapelletje bouwen!“ Hendrick Busman was arm, maar voerde deze opdracht toch uit. Later gebeurde het dat zijn vrouw Mechel in een nachtelijke verschijning bij een groot stralend licht een voorstelling van een kapelletje zag met daarin een afbeelding, welke ze enige tijd eerder in de handen van twee soldaten had gezien. Het prentje werd aanvankelijk in Geldern bewaard en vereerd, maar de pastoor van Kevelaer heeft op de laatste zaterdagavond in mei 1642, het prentje opgehaald en het de andere dag in het heilige huisje geplaatst. Op 1 juni 2017 zal het dus feest zijn in Kevelaer, 375 jaar bedevaart Kevelaer.

Al onze bedevaarten voor 2017 kunt u terugvinden op onze website onder Programma 2017. In het weekend van 11/12 februari zullen we in alle kerken voor en na de vieringen u onze jaarfolder aanreiken. Het behoeft geen ander betoog dat we elke dag als bestuur maar ook als contactpersonen bereikbaar en beschikbaar zijn om uw vragen te beantwoorden. De pelgrim sleutels zullen ons er bij helpen om een Ontmoeting met Hem in 2017 te realiseren.<< Terug naar het nieuwsoverzicht