Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Ben jij die gastvrouw/heer die we zoeken?

Geplaatst op: 01 oktober 2013

Het doel van de Stichting Bedevaarten Westland is om samen met het pastoraal team van de parochiefederatie “Sint Franciscus tussen duin en tuin” voor zoveel mogelijk mensen bedevaarten en pelgrimsreizen mogelijk te maken. Maar even zo belangrijk is het verzorgen van informatiebijeenkomsten voor bedevaarten en pelgrimsreizen en het geven van informatie en andere praktische hulp aan mensen die aan een bedevaart willen deelnemen.

Aandacht, zorg en passie voor de pelgrims kenmerken de reizen. Die aandacht en zorg begint al voor vertrek in het Westland en eindigt na de thuiskomst in het Westland. Mensen gaan op pelgrimstocht om met elkaar verder te geraken, letterlijk, maar ook spiritueel. Hierbij gaan ontspanning, geloofsbeleving en verdieping hand in hand. Open staan voor nieuwe ontmoetingen is een voorwaarde, gebaseerd op respect en interesse voor elkaar.

Op dit moment zijn wij op zoek naar versterking van ons team contactpersonen voor de parochie Sint Jan de Doper te Wateringen en H. Egbertus en H. Lambertus te Hoek van Holland.

De contactpersoon vindt het leuk om met mensen in gesprek te gaan en hen zo te enthousiasmeren om op bedevaart te gaan. Helpt bij het inschrijven/aanmelden van pelgrims c.q. het bieden van hulp bij het inschrijven voor een bedevaartreis. Je kunt de functie zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Wel vragen we om minimaal bij de bijeenkomsten met de contactpersonen (2 maal per jaar) actief aanwezig te zijn en gedurende het jaar met ons als team mee te denken over allerhande praktische zaken rond de invulling van activiteiten die met de bedevaarten te maken hebben.

Heb je interesse in deze leuke, gevarieerde vrijwilligersfunctie neem dan contact op met het secretariaat.<< Terug naar het nieuwsoverzicht