Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Water, bron van alle leven

Geplaatst op: 12 januari 2016

"Drie dagen wandelen in het Waterweggebied? Éch wel !!"

Voor de zesde keer houdt Vastenactie een pelgrimstocht van drie dagen. Ter bezinning op onszelf en onze levensstijl. Maar ook om geld in te zamelen voor het centrale vastenactieproject "Water, bron van alle leven" in Oeganda. De pelgrimstocht wordt gehouden van donderdag 17 maart tot en met zaterdag 19 maart in het Waterweggebied. Een gebied dat ondanks alle verstedelijking en industrialisatie, verrassende wandelmogelijkheden biedt door het polderlandschap en door prachtige dorpen als Schipluiden en Maasland. Maar ook wordt de Liduina-basiliek in Schiedam aangedaan.

Drie dagen wandelen langs de Nieuwe Waterweg, langs sloten en beekjes, door het polderlandschap en door dorpen en steden in het Waterweggebied. Iedere dag vertrekken we vanaf een andere plek, in de buurt van een treinstation, om ongeveer 20 km af te leggen. De tochten zijn bezinnend van aard. De routes voeren langs zowel traditionele religieuze als ook natuurlijke pleisterplaatsen, waar rust- en gebedsmomenten zullen worden gehouden en waar gegeten en gedronken kan worden. Iedere dag wordt afgesloten met een warme maaltijd en een themabijeenkomst.
Deelname staat voor iedereen open die niet opziet tegen een goede wandeling. Ook mensen die slechts één of enkele dagen willen deelnemen worden van harte uitgenodigd mee te lopen. Iedere dag wordt om 9.30 uur vertrokken. Ter bestrijding van de onkosten, wordt wel een kleine bijdrage van € 10,- per pelgrim per dag gevraagd.

Voor de pelgrimstocht is ook een folder samengesteld, die u achter in de kerk kunt vinden. Loop mee en maak het verschil!<< Terug naar het nieuwsoverzicht