Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Wegens succes geprolongeerd: Informatie- en reismarkt bedevaarten 2019

Geplaatst op: 18 februari 2019

Op zondag 10 februari 2019 werd met een Mariaviering in de H. Machutuskerk te Monster het bedevaartseizoen geopend. Aansluitend werden belangstellenden geïnformeerd over de Westlandse bedevaarten in 2019, met name die naar Lourdes en Kevelaer. Na het succes van deze reis- en informatiemarkt en op veler verzoek zal op 16 maart 2019 nogmaals een informatiebijeenkomst gehouden worden.

In de Adrianuskerk in Naaldwijk, Molenstraat 31, bent u op zaterdag 16 maart van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom om zomaar de kerk binnen te lopen, een kaarsje aan te steken en de doorlopende presentaties over Lourdes en Kevelaer te bezoeken.

Pastor Straathof nodigt u uit om mee te gaan naar Lourdes van 30 april t/m 8 mei: “Raak onder de indruk van het verhaal van Bernadette Soubirous, die in het voorjaar van 1858 Maria zag en hoorde. Grijp de mogelijkheid aan om in het stadje aan de voet van de Pyreneeën de verschillen de kerken te bezoeken, een kaars op te steken en natuurlijk dé Grot te zien waar Maria verschenen is. De kwetsbare mens staat in Lourdes centraal en daarmee wordt ons geloof zichtbaar.

In Kevelaer wordt Maria vanaf 1641 vereerd. In 1819 werd met goedkeuring van paus Pius VII het broederschap van de Westlandsche Processie naar Kevelaer opgericht. In de voetsporen van het broederschap zal er op 30 en 31 augustus een bijzondere bedevaart gehouden worden naar het heiligdom in Kevelaer.

Op deze reis- en informatiemarkt kunt u op elk gewenst tijdstip binnenlopen en op informele wijze vragen stellen, contactpersonen en medepelgrims ontmoeten en informatie inwinnen over de bedevaarten die we het komend jaar gaan houden. Kortom, een mix van laagdrempeligheid, gezelligheid en informatief samenzijn.<< Terug naar het nieuwsoverzicht