Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

5e fiets bedevaart naar Brielle op 9 juli 2016

Geplaatst op: 13 mei 2016

"Wees barmhartig" thema Nationale Bedevaart Brielle

Op zaterdag 9 juli 2016 wordt de Nationale Bedevaart naar HH. Martelaren van Gorcum Brielle gehouden. Het thema dit jaar is ‘Wees Barmhartig’. Een bedevaart waarbij geheel Katholiek Westland zich bij kan aansluiten: u kunt met ons mee per fiets. Iedereen is welkom. In de Martelarenkerk in Brielle wordt de jaarlijkse herdenking gehouden van een historisch gebeuren: op 9 juli 1572 geven 19 mensen hun leven voor het geloof. Ook wordt daar de Heilige Deur geopend. De Westland-Brielle-Westland-tocht is een inspirerende bedevaart, voor de fietsers bovendien een sportieve uitdaging, voor allen vooral een zoektocht naar het geloof van de martelaren. Bisschop J.H.J. van den Hende zal ons hierin voorgaan en ons in Brielle bemoedigend toespreken.

Vertrek met pelgrimszegen in Monster
Onze vertrekplaats dit jaar is wederom de H. Machutuskerk in Monster. Dit omdat de norbertijn Adrianus van Hilvarenbeek met zijn kapelaan Jacobus Lacop, pastoor te Monster was, twee van de negentien priesters en kloosterlingen die gedood werden vanwege hun getuigenis.
We verzamelen die zaterdagochtend om 7.30 uur in de kerk van de H. Machutus, Choorstraat 103 te Monster. Na een kort meditatief moment waarin onze priesterstudent Eli Stok zal voorgaan, vertrekken de fietsers rond 08.00 uur. Er gaat een bezemwagen mee zodat niets in de weg staat om mee te gaan. De route loopt van Monster naar Maassluis waar we per veerpont oversteken naar het eiland Rozenburg en vervolgen zo onze weg naar het Heiligdom in Brielle. De terugweg loopt grotendeels via dezelfde route. Onderweg ontvangt u bij de veerpont een versnapering. Toch blijft de tocht een uitdaging: zorg dus voor een degelijke voorbereiding en een goede fiets of e-bike.

Aanmelden voor fietsers
Aan deelname van deze Westlandse fietstocht van Monster naar Brielle en terug zijn geen kosten verbonden. De fietsers die in Monster starten, krijgen daar hun ‘deelnemerskaart’. Op vertoon van deze kaart kunt u met de groep ‘gratis’ bij de veerpont over. De Westlandse bedevaart zorgt voor collectieve aankoop en betaling van de vervoersbewijzen. Misschien overbodig of juist vanzelfsprekend: er wordt gefietst onder eigen verantwoordelijkheid.

U kunt zich aanmelden via de website www.westlandsebedevaarten.nl of via uw contactpersoon in de parochie. Fiets u ook mee op zaterdag 9 juli 2016?

Programma 9 juli 2016

07.30 uur: verzamelen in Monster, H. Machutuskerk, Choorstraat 103
07.45 uur: meditatief moment met pelgrimszegen
08.00 uur: vertrek fietsers vanuit Monster
10.15 uur: aankomst in Brielle
11.00 uur: Pontificale eucharistieviering
13.30 uur: Rozenkransgebed en parallel Jongerenprogramma
14.30 uur: Kruisweg
15.30 uur: Vespers en Processie
16.15 uur: terugtocht richting Westland<< Terug naar het nieuwsoverzicht