Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

3e Westland-Brielle-Westland fiets bedevaart

Geplaatst op: 31 mei 2014

"Daden van Liefde"
Nationale Bedevaart HH. Martelaren van Gorcum Brielle 12 juli 2014

Op zaterdag 12 juli 2014 wordt de Nationale Bedevaart naar Brielle gehouden. Een bedevaart waarbij geheel Katholiek Westland zich gaat aansluiten. U kunt met ons mee per fiets. Iedereen is welkom. Wij willen namelijk massaal aanwezig zijn in de Martelarenkerk voor de jaarlijkse herdenking van een historisch gebeuren waarbij mensen hun leven gaven voor het geloof. De Westland-Brielle-Westland is een inspirerende bedevaart, voor de fietsers bovendien een sportieve uitdaging, voor allen vooral een zoektocht naar het geloof van de martelaren. Bisschop J.H.J. van den Hende zal ons hierin voorgaan en ons in Brielle bemoedigend toespreken. De geestelijke leiding van de fietstocht is in handen van pastor M.Th.J. Straathof. Voor jongeren bedevaartgangers is er dit jaar een ‘parallelprogramma’ tijdens het rozenkransgebed. De bisschop geeft dan catechese.

We verzamelen die zaterdagochtend om 7.45 uur wederom in de kerk van de H.H. Martelaren van Gorcum in De Lier. Na een kort meditatief moment en de pelgrimszegen vertrekken de fietsers om 08.00 uur. Er gaat een bezemwagen mee zodat niets in de weg staat om mee te gaan. De route loopt van De Lier naar Maassluis waar we per veerboot oversteken naar het eiland Rozenburg en het Heiligdom in Brielle. De terugweg loopt grotendeels via dezelfde route. Onderweg ontvangt u bij de veerpont een versnapering. Toch blijft de tocht een uitdaging: zorg dus voor een degelijke voorbereiding en een goede fiets of e-bike.

Aan deelname van deze Westlandse fietstocht van De Lier naar Brielle en terug zijn geen kosten verbonden. De fietsers die in De Lier starten krijgen daar hun deelnemers kaart. Op vertoon van deze kaart kunt u ‘gratis’ bij de veerboot over. Onderweg ontvangt u nog een versnapering. De Westlandse bedevaart zorgt voor collectieve aankoop en betaling van de vervoersbewijzen.<< Terug naar het nieuwsoverzicht