Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

4e fietsbedevaart naar Brielle 11 juli 2015

Geplaatst op: 27 mei 2015

startplaats H. Machutus te Monster

Op zaterdag 11 juli 2015 wordt de Nationale Bedevaart naar HH. Martelaren van Gorcum Brielle gehouden. Het thema dit jaar is ‘Dienstbaarheid tot in de dood’. Een bedevaart waarbij geheel Katholiek Westland zich bij kan aansluiten: u kunt met ons mee per fiets. Iedereen is welkom. In de Martelarenkerk in Brielle wordt de jaarlijkse herdenking gehouden van een historisch gebeuren waarbij mensen hun leven gaven voor het geloof. De Westland-Brielle-Westland-tocht is een inspirerende bedevaart, voor de fietsers bovendien een sportieve uitdaging, voor allen vooral een zoektocht naar het geloof van de martelaren. Bisschop J.H.J. van den Hende zal ons hierin voorgaan en ons in Brielle bemoedigend toespreken. De geestelijke leiding van onze fietstocht is in handen van diaken Ronald Dits.

Onze vertrekplaats dit jaar is de H. Machutuskerk in Monster. Dit omdat de norbertijn Adrianus van Hilvarenbeek met zijn kapelaan Jacobus Lacop, pastoor te Monster was, twee van de negentien priesters en kloosterlingen die gedood werden vanwege hun getuigenis.

We verzamelen die zaterdagochtend om 7.30 uur in de kerk van de H. Machtus, Choorstraat 105 te Monster. Na een kort meditatief moment en de pelgrimszegen vertrekken de fietsers om 08.00 uur. Er gaat een bezemwagen mee zodat niets in de weg staat om mee te gaan. De route loopt van Monster naar Maassluis waar we per veerboot oversteken naar het eiland Rozenburg en vervolgen zo onze weg naar het Heiligdom in Brielle. De terugweg loopt grotendeels via dezelfde route. Onderweg ontvangt u bij de veerpont een versnapering. Toch blijft de tocht een uitdaging: zorg dus voor een degelijke voorbereiding en een goede fiets of e-bike.

Aan deelname van deze Westlandse fietstocht van Monster naar Brielle en terug zijn geen kosten verbonden. De fietsers die in Monster starten krijgen daar hun ‘deelnemerskaart’. Op vertoon van deze kaart kunt u met de groep ‘gratis’ bij de veerboot over. Onderweg ontvangt u nog een versnapering. De Westlandse bedevaart zorgt voor collectieve aankoop en betaling van de vervoersbewijzen. Misschien overbodig te vermelden of juist vanzelfsprekend: er wordt gefietst onder eigen verantwoordelijkheid.  Fiets u ook mee op zaterdag 11 juli 2015?

Programma Nationale Bedevaart
11.00 uur Eucharistieviering. Hoofdcelebrant: Mgr. Van den Hende. 
                Koor: Emanuelkoor van H. Franciscusparochie, Roelofarendsveen
13.30 uur Rozenkransgebed / Jongerenprogramma
14.30 uur Kruisweg
15.30 uur Vesperviering met processie en pelgrimszegen

Jongerenprogramma
Voor de jongere bedevaartgangers is een ‘parallelprogramma’ tijdens het rozenkransgebed. De bisschop geeft dan catechese.<< Terug naar het nieuwsoverzicht