Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Nationale Bedevaart Brielle live te volgen

Geplaatst op: 17 juni 2020

Voor de Nationale Bedevaart komen elk jaar meer dan duizend pelgrims naar Brielle om te bidden bij de relieken van de Heilige Martelaren van Gorcum. Door het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. De organisatie gaat er echter voor zorgen dat iedereen deze bijzondere dag kan meemaken. De eucharistieviering van de Nationale Bedevaart op 11 juli wordt live gestreamd vanaf 11.00 uur.

De Martelaren van Gorcum werden in 1572 door de watergeuzen vermoord om hun geloof in de eucharistie en hun trouw aan de paus. Ook vandaag de dag worden mensen vervolgd en vermoord omdat ze getuigen van hun geloof in Jezus. ‘Getuigen van het Woord’ is het thema van de komende viering van de Nationale Bedevaart. Kardinaal Eijk is hoofdcelebrant. Bisschop Van den Hende concelebreert. De Nationale Bedevaart sluit met het thema aan bij het Jaar van het Woord van God dat wordt gehouden in het bisdom.

De live-uitzending op 11 juli viering is te volgen op deze website. Daar staat ook informatie over de noveen die voorafgaand aan de eigenlijke feestdag van de Martelaren van Gorcum wordt gebeden op 30 juni tot en met 8 juli. Men kan dagelijks online de noveen meebidden vanaf 14:00 uur.

Op de feestdag van de Martelaren van Gorcum, donderdag 9 juli, is er om 14:00 uur een eucharistieviering. Ook deze plechtigheid is live te volgen via genoemde website.

Op zondag 28 juni is de priester Jack Glas te gast in KRO Geloofsgesprek. Hij is custos van het heiligdom van de Martelaren van Gorcum. Zijn gesprek met Leo Fijen wordt uitgezonden om 9.45 uur op NPO2.<< Terug naar het nieuwsoverzicht