Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

4e Westland-Brielle-Westland fiets bedevaart

Geplaatst op: 03 april 2015

Nationale Bedevaart HH. Martelaren van Gorcum Brielle 11 juli 2015

Op zaterdag 11 juli 2015 wordt de Nationale Bedevaart naar Brielle gehouden. Een bedevaart waarbij geheel Katholiek Westland zich gaat aansluiten. U kunt met ons mee per fiets. Iedereen is welkom. Wij willen namelijk massaal aanwezig zijn in de Martelarenkerk voor de jaarlijkse herdenking van een historisch gebeuren waarbij mensen hun leven gaven voor het geloof. De Westland-Brielle-Westland is een inspirerende bedevaart, voor de fietsers bovendien een sportieve uitdaging, voor allen vooral een zoektocht naar het geloof van de martelaren. Bisschop J.H.J. van den Hende zal ons hierin voorgaan en ons in Brielle bemoedigend toespreken.

Na het Jaar van het Geloof en het Jaar van Daden van Liefde, heeft het bisdom Rotterdam in de periode november 2014 tot en met februari 2016 staat de patroonheilige van het bisdom, de heilige Laurentius in de belangstelling. In het leven van de heilige diaken Laurentius komen geloof en daden van liefde op inspirerende wijze bij elkaar. Het 60-jarige jubileum van het bisdom zal in februari 2016 gevierd worden.

We verzamelen die zaterdagochtend om 7.30 uur in de kerk van de H.Machutus in Monster. Dit omdat de norbertijn Adrianus van Hilvarenbeek met zijn kapelaan Jacobus Lacop, pastoor te Monster was. Twee van de negentien priesters en kloosterlingen die gedood werden vanwege hun getuigenis. Na een kort meditatief moment en de pelgrimszegen vertrekken de fietsers om 08.00 uur. Er gaat een bezemwagen mee zodat niets in de weg staat om mee te gaan. De route loopt van Monster naar Maassluis waar we per veerboot oversteken naar het eiland Rozenburg en het Heiligdom in Brielle. De terugweg loopt grotendeels via dezelfde route. Onderweg ontvangt u bij de veerpont een versnapering. Toch blijft de tocht een uitdaging: zorg dus voor een degelijke voorbereiding en een goede fiets of e-bike.

Aan deelname van deze Westlandse fietstocht van Monster naar Brielle en terug zijn geen kosten verbonden. De fietsers die in Monster starten krijgen daar hun deelnemerskaart. Op vertoon van deze kaart kunt u ‘gratis’ bij de veerboot over. Onderweg ontvangt u nog een versnapering. De Westlandse bedevaart zorgt voor collectieve aankoop en betaling van de vervoersbewijzen. Informatie over aanmelding etc. volgt.<< Terug naar het nieuwsoverzicht