Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Op de fiets naar Brielle voor de Nationale bedevaart

Geplaatst op: 22 juni 2018

Westland fietst naar Brielle op 7 juli - ‘Volharden in gebed’

Op zaterdag 7 juli 2018 wordt de Nationale Bedevaart naar HH. Martelaren van Gorcum Brielle gehouden. Het thema dit jaar is ‘Volharden in gebed’. Een bedevaart waarbij we stilstaan bij de getuigenissen van de Martelaren van Gorcum (1572). Onder de negentien priesters en kloosterlingen die gedood werden vanwege hun getuigenis waren de norbertijn Adrianus van Hilvarenbeek met zijn kapelaan Jacobus Lacop, pastoor te Monster Paus Pius IX verklaarde de Martelaren van Gorcum op 29 juni 1867 heilig, dus al 151 jaar geleden..

Vertrek met pelgrimszegen in De Lier
Onze vertrekplaats dit jaar is de H.H. Martelaren van Gorcumkerk in De Lier. We verzamelen die zaterdagochtend om 7.30 uur in de kerk aan de Kerklaan 8. Na een kort meditatief moment waarin onze diaken Ronald Dits zal voorgaan, vertrekken de fietsers rond 08.00 uur. De route loopt van De Lier naar Maassluis, waar we met de veerpont oversteken naar het eiland Rozenburg en vervolgen zo onze weg naar het Heiligdom in Brielle. De terugweg loopt grotendeels via dezelfde route. Onderweg ontvangt u bij de veerpont een versnapering. Toch blijft de tocht een uitdaging: van De Lier naar Brielle is ca. 20 km, en ’s middags ook weer terug. Zorg dus voor een degelijke voorbereiding en een goede fiets of e-bike.

Aanmelden voor fietsers
Aan deelname van deze Westlandse fietstocht van De Lier naar Brielle en terug zijn geen kosten verbonden. De fietsers die in De Lier starten, krijgen daar hun ‘deelnemerskaart’. Op vertoon van deze kaart kunt u met de groep ‘gratis’ bij de veerpont over. De Westlandse bedevaart zorgt voor collectieve aankoop en betaling van de vervoersbewijzen. Misschien overbodig of juist vanzelfsprekend: er wordt gefietst onder eigen verantwoordelijkheid. Fiets u ook mee op zaterdag 7 juli 2018?

Met de auto kan ook
Uiteraard kunt u ook met eigen vervoer naar Brielle toe. En wellicht wilt u dan parochianen die wat minder goed ter been zijn meenemen zodat ook zij de Nationale Bedevaart in Brielle kunnen meemaken. De bedevaartskerk, de H.H. Martelaren van Gorcumkerk, vindt u aan de Rik 5 in Brielle.

Programma 7 juli 2018

07.30 uur: Verzamelen in De Lier
07.45 uur: Meditatief moment met pelgrimszegen
08.00 uur: Vertrek fietsers vanuit De Lier
11.00 uur: Pontificale eucharistieviering
13.30 uur: Rozenkransgebed en parallel Jongerenprogramma
14.30 uur: Kruisweg
15.30 uur: Vespers en Processie
16.15 uur: Terugtocht richting Westland<< Terug naar het nieuwsoverzicht