Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Per fiets naar bedevaart in Brielle

Geplaatst op: 11 mei 2012

Op zaterdag 7 juli 2012 wordt de Nationale Bedevaart naar Brielle gehouden. Een bedevaart waarbij de elf parochies van het Westland en Hoek van Holland, die samen de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin vormen, zich willen gaan aansluiten. Aansluiten met in gedachte het standvastig getuigen van de negentien martelaren van Gorcum. Het thema voor dit jaar is niet voor niets “Standvastig getuigen”.
Het koor Medea uit Monster is gevraagd haar muzikale medewerking te verlenen bij de plechtige Eucharistieviering die om 11.00 uur gehouden wordt in de Bedevaartskerk met Mgr.J.H.J. van den Hende, Bisschop van Rotterdam, als hoofd celebrant.
Vanuit het Westland gaan we met de fiets, per auto en met de bus naar Brielle. Vanuit Monster vertrekt er om 9.30 uur een bus vanuit de Choorstraat en deze zal om 17.00 uur weer terug zijn. De kosten liggen tussen de 12 en 15 euro per persoon, dit is afhankelijk aan het aantal mensen dat gebruik maakt van de bus. U kunt zich opgeven bij het secretariaat van de Machutusparochie in Monster, telefoonnummer 0174-213253. Het secretariaat is bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdagochtend van 09.30 uur en 12.00 uur.
Voor de sportieve pelgrim hebben we een prachtige fietstocht uitgezet. Voor deze groep pelgrims verzamelen we om 07.45 uur bij het Lambertuskerkje, Maasdijk 189, 2691 PE Heenweg ('s-Gravenzande). Na een kort meditatief moment en de pelgrimszegen gaan we uiterlijk om 08.00 uur op weg. Er gaat een bezemwagen mee zodat niets in de weg staat om mee te gaan. Onderweg worden zo nodig enkele tussenstops ingepast.<< Terug naar het nieuwsoverzicht