Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

"Standvastig getuigen" in Brielle

Geplaatst op: 06 juni 2012

Op zaterdag 7 juli 2012 wordt de Nationale Bedevaart naar Brielle gehouden. Een bedevaart waarbij de elf parochies van het Westland en Hoek van Holland, die samen de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin, vormen zich willen gaan aansluiten. Aansluiten met in gedachte het standvastig getuigen van de negentien martelaren van Gorcum. Maar ook van de drie martelaren van het naziregime. Standvastig getuigen kun je niet los zien van de inzet van ons hoofd, ons hart en onze handen, maar ze hebben elkaar ook nodig om betekenis te krijgen. Ja, 'ze kunnen elkaar zelfs niet missen'. Hoofd, hart en handen krijgen juist betekenis en worden betekenisvol, door standvastig te getuigen.

Een weg die we samen kunnen gaan en waarop wij elkaar kunnen ontmoeten om het standvastig getuigen vol te houden en in ontmoetingen met anderen niet onbespreekbaar te laten. Standvastig getuigen komt je niet aanwaaien maar vraagt om op weg te gaan naar de plaats waar we gedenken hoe anderen voor ons dat hebben gedaan. De Bedevaartskerk in Brielle is zo'n plaats die op 7 juli 2012 onderdak biedt aan pelgrims die standvastig willen getuigen:

11.00 uur  Eucharistieviering
 Hoofdcelebrant Mgr. J.H.J. van den Hende
 Koor: Parochiekoor Medea uit Monster

(Naast de mogelijkheid om op het bedevaartsterrein de zelf meegebrachte lunch te nuttigen is er ook gelegenheid om soep en broodjes te kopen. De werkgroep Nationale Bedevaart verzorgt tijdens de lunch gratis koffie en thee)

13.15 uur  Rozenkransgebed
14.00 uur  Kruisweg
15.00 uur  Vesperviering, processie en pelgrimszegen
16.00 uur  Vertrek pelgrims

Per fiets, per bus of met eigen auto naar Brielle
Fietsers en pelgrims die op eigen gelegenheid naar Brielle reizen, verzamelen zich om 07.45 uur bij het Lambertuskerkje van de parochie H. Egbertus en H. Lambertus, Maasdijk 189, 2691 PE Heenweg ('s-Gravenzande). Na een kort meditatief moment en de pelgrimszegen gaan we uiterlijk om 08.00 uur op weg. (Fietsers kunnen bij Maassluis de Nieuwe Waterweg oversteken - 20 minutendienst. We volgen de ANWB richtingaanwijzers met rode opdruk)

10.30-11.00 u Aankomst pelgrims bij Bedevaartskerk in Brielle. (Op het terrein van de bedevaartskerk is er gelegenheid om koffie en thee te kopen).

De buspelgrims verzamelen bij de kerk van de H.Machutus parochie in Monster. Bij voldoende deelname vertrekt er om 9.30 uur een bus vanuit de Choorstraat 105 in Monster naar Brielle en deze zal om 17.00 uur weer terug zijn. Tevens zal deze bus een stop maken in Maasland. De kosten liggen tussen de 12 en 15 euro per persoon, dit is afhankelijk aan het aantal mensen dat gebruik maakt van de bus. U kunt zich opgeven bij het secretariaat van de Machutusparochie in Monster, telefoonnummer 0174-213253. Het secretariaat is bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdagochtend van 09.30 uur en 12.00 uur. 

Fietspelgrims kunnen zich inschrijven via een email naar info@westlandsebedevaarten.nl Op de website van de Westlandse bedevaarten www.westlandsebedevaarten.nl vindt u alle informatie over deze dag. Ook in alle kerken ligt een folder met nadere informatie en het gehele programma van die dag. U gaat toch ook met ons mee?<< Terug naar het nieuwsoverzicht