Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Westland fietst op 9 juli naar Brielle

Geplaatst op: 06 juni 2022

‘Eén van geloof en één van Geest’

Op zaterdag 9 juli 2022 wordt de Nationale Bedevaart naar HH. Martelaren van Gorcum Brielle gehouden. Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat 19 geestelijken – die wij kennen als de Martelaren van Gorcum- in Brielle hun leven gaven voor hun geloof in de Eucharistie en hun trouw aan de Paus. Voor de negende keer gaan wij ons vanuit het Westland per fiets (of e-bike)aansluiten bij deze jubileum bedevaart.

Het thema van de bedevaart is ‘Eén van geloof en één van Geest’. Het belooft weer een inspirerende bedevaart te worden, speciaal omdat in Brielle ook de H. Titus (Brandsma) wordt herdacht, een slachtoffer van het Naziregime, die op 15 mei j.l. in Rome heilig is verklaard. De geestelijke leiding is in handen van diaken Walther Burgering.

Vertrek met pelgrimszegen in De Lier
Onze vertrekplaats is dit jaar wederom de H.H. Martelaren van Gorcumkerk in De Lier. We verzamelen die zaterdagochtend om 7.30 uur in de kerk aan de Kerklaan 8. Na een kort meditatief moment waarin onze diaken Walther Burgering zal voorgaan, vertrekken de fietsers rond 08.00 uur. De route loopt van De Lier naar Maassluis, waar we met de veerpont oversteken naar het eiland Rozenburg en vervolgen zo onze weg naar het Heiligdom in Brielle. De terugweg loopt grotendeels via dezelfde route. Onderweg ontvangt u bij de veerpont een versnapering. Toch blijft de tocht voor velen een uitdaging: zorg dus voor een degelijke voorbereiding en een goede fiets of e-bike.
LET OP: vanwege de stremming van de Calandbrug moeten we een omleidingsroute volgen, dit is 5 km meer fietsen. Van De Lier naar Brielle is nu 19,4 + 5,3 km = 24,7 km (en ’s middags ook weer terug).

Aanmelden voor fietsers
Aan deelname van deze Westlandse fietstocht van De Lier naar Brielle en terug zijn geen kosten verbonden. De fietsers die in De Lier starten, krijgen daar hun ‘deelnemerskaart’. Op vertoon van deze kaart kunt u met de groep ‘gratis’ bij de veerpont over. De Westlandse bedevaart zorgt voor collectieve aankoop en betaling van de vervoersbewijzen. Misschien overbodig of juist vanzelfsprekend: er wordt gefietst onder eigen verantwoordelijkheid.
U kunt zich aanmelden via de website of via uw contactpersoon in de parochie. Fiets u ook mee op zaterdag 9 juli 2022?

Met de auto kan ook
Uiteraard kunt u ook met eigen vervoer naar Brielle toe. En wellicht wilt u dan parochianen die wat minder goed ter been zijn meenemen zodat ook zij de Nationale Bedevaart in Brielle kunnen meemaken. De bedevaartskerk, de H.H. Martelaren van Gorcumkerk, vindt u aan de Rik 5 in Brielle.

Programma in Brielle
11.00 uur: Pontificale eucharistieviering met o.a. de bisschop
14.30 uur: Kruisweg
15.30 uur: Vesperviering, processie en pelgrimszegen.<< Terug naar het nieuwsoverzicht