Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

2-daagse bedevaart Kevelaer 24 en 25 juli 2020

Geplaatst op: 10 december 2019

Durft u het aan om mee te gaan op bedevaart naar Kevelaer?

Op bedevaart gaan is een spirituele plaats bezoeken, een feest van ontmoeting met momenten van bezinning, maar ook gezelligheid. Elk mens met zijn of haar eigen gevoelens, intenties en verwachtingen. Je doet samen een bijzondere ervaring op en komt verrijkt weer thuis en zegt: ‘het heeft mij goed gedaan.’ Kunnen oude tijden ook bij u herleven en durft u het aan om met ons mee te gaan naar Kevelaer?

De geschiedenis leert dat Westlanders vaak en met velen op bedevaart gingen naar Kevelaer in Duitsland, waar Maria vanaf 1641 vereerd wordt. Vanuit het Westland werd deze tocht georganiseerd door een Westlandsch Broederschap (gezeteld in Wateringen) dat in 1819 met goedkeuring van paus Pius VII werd opgericht. U leest het goed: 1819, in 2019 hebben we dit jubileum met 150 pelgrims in kevelaer gevierd. was u er niet bij? Lees dan de verslagen en bekijk de vele foto's van deze onvergetekelijke reis.

De Westlandsche Processie naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer wordt dit jaar gehouden op vrijdag 24 en zaterdag 25 juli 2020. Het is een bedevaart met één overnachting (vol pension), iedere parochiaan jong, oud, student en gezin worden uitgenodigd om mee te gaan. Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen. Pastoor Steenvoorden zal deze bedevaart begeleiden. We overwegen om - bij voldoende belangstelling-  net zoals in 2019 ook een eendaagse bedevaart aan te bieden.

Begin 2020 kunt u zich voor deze bedevaart inschrijven. Reserveer alvast de datum in uw agenda.<< Terug naar het nieuwsoverzicht