Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

De mis aan de grot

Geplaatst op: 22 oktober 2013

De mis aan de grot

Eén van de hoogtepunten van een bedevaart naar Lourdes is de mis vieren aan de grot. Dit keer niet zo vroeg, pas om 9.45 uur. Met een prachtige overweging van mgr Hoogenboom in gedachte gaan we na de viering naar de Esplanade voor de groepfoto. Zelfs in een blouse met korte mouwen is het goddelijk weer, en dat is terug te zien op de foto. Met alle Nederlandstalige pelgrims drinken we koffie op een plekje ergens langs de Gave. Het is een genot om elkaar zo weer eens te ontmoeten.

Wat je zeker gezien moet hebben als je in Lourdes bent, zijn de drie kerken die boven elkaar staan: de Rosaire (rozenkransbasiliek), de Crypte en de bovenbasiliek (Onbevlekte ontvangenis).

Maar een echt hoogtepunt van deze dag vormt voor een aantal Westlanders de Sacramentsprocessie. Onze Harry, Rinus, Ruud en Henk mogen een banier dragen rond het evangelieboek. En als ook nog onze Agatha het bannier van de Heilige Maagd Maria mag dragen, dan is het feest echt compleet. De heren en dame glimmen van oor tot oor dat ze dit mochten doen.

Na de avondmaaltijd hebben we onze eigen viering. Hier komt ook het jaarthema van Lourdes in terug: Lourdes, poort van het geloof. Aan een grote ring van een sleutelbos hebben we allemaal onze eigen intentie op een hartje geschreven. Deze hebben we uiteindelijk bij de grot achtergelaten. In onze viering kregen we elk een kaars, waarbij menigeen aangaf waarvoor hij/zij deze kaars bij de grot gaat aansteken. Als blijvende herinnering aan deze viering en aan de groep kregen we van pastor Straathof en geestelijk verzorger Riekje Rijk een medaillon als sleutel, de sleutel tot onze poort van het geloof. U zult begrijpen dat menig traantje werd weggepinkt.<< Terug naar het nieuwsoverzicht